Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 19.август 2012 с Цветелина Рандева



19 Август 2012, Неделя



Пресечен е опит за внасяне на наркотици в бургаския затвор, укротен е буйстващ швед.


І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
За шофиране след употреба на алкохол е образувано бързо полицейско производство срещу : 54 год. Б.В. от Пловдив - 1,27 промила.
На 18.08.т.г. около 09.40 ч. в к-с «Славейков» в Бургас, служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ситроен», с бургаска регистрация, управляван от 64 год. К.М. от Бургас, като констатирали че автомобила е с неистински винетен стикер. По случая е образувано досъдебно производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Несебър по отношение на кражбата на велосипед, собственост на 23 годишен старозагорец, осъществена на 18.08.т.г. в Слънчев бряг, е установен извършителя на престъплението – това е : 43 год. Р.Т. от Несебър, който е задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 18.08.т.г. около 14.28 ч. в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от дежурния надзирател в бургаския затвор бургас за намерени в колетна пратка наркотични вещества – установено е, че половин час по-рано 30 годишния М.Й. от Камено се опитал да внесе колетна пратка с дрехи и храна, предназначена за за лишения от свобода А.А., 32 годишен. В колета са намерени и иззети шест полиетиленови с марихуана и хероин, залепени със черен скоч за стелките на чифт маратонки. М.Й. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 18.08.т.г. около 22.05 ч. на алея пред х-л «Мида» в Слънчев бряг-запад, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка 30 годишния Г.Г. от Димитровград, като намерили и иззели в джоба на панталона му, найлонов плик със суха тревна маса / марихуана/. В раницата на Г.Г. е открито жълто хапче / екстази/ и найлонов плик с бяло прахообразно вещество / амфетамин/. Г.Г. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 19.08.т.г. около 01.00 ч. в района пред «Какао Бийч» в Слънчев бряг, служители от Районно управление «Полиция» - Несебър спрели за проверка 26 год. Г.Ч. от Бургас, в когото намерели и иззели найлонов плик със седем зелени хапчета / екстази/. При претърсване в квартирата на Г.Ч. е открит найлонов плик с шест топчета със суха тревна маса / марихуана/. Г.Ч. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 19.08.т.г. около 05.15 ч. на централна алея пред супермаркет «Зора» / спирка «Палма»/ в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка л.а. «Тойота», с варненска регистрация, управляван от 27 год. Х.М. от Варна, в купето на която са намерени хартиени топчета, съдържащи марихуана. Намерени и иззети са още две пликчета с кафяво прахообразно вещество / като във всяко е имало амфетамин и метаамфетамин/. Х.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление «Полиция» - Несебър е образувано досъдебно производство.
На 17.08.т.г. около 17.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от граждани за буйстващ мъж на крайбрежна алея до хотел «Бел вю» в Слънчев бряг, който чупел стъклата на павилион. Задържан е 25 годишния шведски турист Р.Т., отседнал в хотел «Кубан» в курортния комплекс, като за задържането му е уведомен представителя на туристическата агенция. Р.Т. е освободен на 18.08.т.г. в 09.50 ч. и е съпроводен до автобуса на туристическата агенция, осъществяваща трансфера на туристи от курортен комплекс Слънчев бряг до Летище - Бургас. При качването в автобуса, след разговор с представителя на туроператора, без видими причини Р.Т. започнал да се държи неадекватно и да буйства, което наложи използването на физическа сила спрямо него. Предвид поведението на шведа, представителя на агенцията отказал да го качи в автобуса, който потеглил към Летище - Бургас. По настояване на Р.Т. и с оглед недопускане на други нарушения на обществения ред, същият е транспортиран до Летище - Бургас за своевременното му чекиране за полета на авиокомпания «Малмьо  Авиешън» в 12.10 ч. за шведския град Малмьо. В предвид неадекватното състояние на Р.Т. е поискано съдействие на дежурния екип на медицинска служба към Летище – Бургас, които преценили, че шведа не е в състояние да пътува и е опасен за полета, като е препоръчано лечение в здравно заведение. С екип на Центъра за спешна медицинска помощ Р.Т. е транспортирано до МБАЛ - Бургас, където е приет за преглед и лечение / взета му е кръв за химичен анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества/.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 18.08.т.г. около 05.10 ч. в Районно управление «Полиция» - Поморие е получено съобщение от 37 годишен помориец, за това че минути по-рано заедно с 39 годишния му приятел / също от Поморие/, при прибирането си по домовете от дискотека «Месалина, са нападнати от непознати мъже пред църквата «Свето Успение Богородично» в Поморие, които им нанесли побой. При сбиването мобилния телефон на единия от поморийците паднал на земята и се пръснал на парчета. След инцидента пострадалите се опитали да намерят частите от телефона, но не ги открили. По случая в Районно управление «Полиция» - Поморие е образувано досъдебно производство.
На 18.08.т.г. около 18.50 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 33 годишен френски турист, отседнал в Слънчев бряг хотел, за това че около 02.00 ч. на същата дата, докато се прибирал към хотела си «Тиара Бийч», е нападнат в гръб от две непознати момчета, които го съборили на земята и му отнели златен ланец, с неустановени грамаж и карати. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 18.08.т.г. около 12.10 ч. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 41 годишен руски турист, отседнал в Черноморец, за това че чрез взломяване на входната врата е проникнато в частната му квартира, откъдето е извършена кражба на сумата от 25 000 рубли, 300 долара и около 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.
На 18.08.т.г. около 18.45 ч. в Районно управление «Полиция» - Приморско е получено съобщение от 31 годишна чешка туристка, отседнала в Приморско, за това че чрез отключване и заключване с подбран или подправен ключ от хотелската й стая, е извършена кражба на сумата от 300 евро, 100 лв. и 500 чешки крони. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Приморско.
На 18.08.т.г. около 04.20 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от диспечера на частен СОТ за разбит пункт на «Еврофутбол», разположен в близост до бл. 446 в к-с «Меден Рудник» - установено е, че в пункта е проникнато, чрез счупване стъклото на входната врата от PVC дограма с бетонна плочка. От пункта са откраднати около 380 лв. Работата по случая продължава.

ІІІ. ПТП :
На 19.08.т.г. около 00.40 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, на около 2 км. след разклона за с. Бръшлян в посока Бургас, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, завъртайки и удряйки се в земен скат извън платното, л.а. «Порше», със софийска регистрация, управляван от 33 годишния И.К. от София. От инцидента няма сериозно пострадали.
На 19.08.т.г. по пътя Бургас – Варна в близост до «Екшън Аква парк», поради неспазване надистанция л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, управляван от 19 год. И.Ш. от с. Равда, общ. Несебър, застига и блъска л.а. «Сеат Ибиза», с пловдивска регистрация, управляван от 23 годишната К.Б. от София. От инцидента няма сериозно пострадали.

ІV. ПАБ :
На 18.08.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление «Полиция» - Камено е получено съобщение за пожар, възникнал в частен дом, разположен на ул. «Никола Вапцаров» № 53 в Камено – установено е, че 77 годишната М.А. / собственичка на имота/ готвила на газов котлон на открита тераса на къщата, като в близост до котлона имало тапициран стол, който се запалил. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и двама огнеборци. От инцидента пострадала възрастната жена, която е транспортирана в Клиниката по изгаряния във Варна и настанена в отделение «Реанимация» с 50 % изгаряния 2-3 степен, с опасност за живота.
На 19.08.т.г. около 05.40 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, собственост на 51 годишен мъж бургазлия, паркиран пред вх. 3 на бл. 17 в к-с «Зорница». Огънят е потушен от собственика на автомобила с пожарогасител, като са нанесени частични обгаряния в дясната част на автомобила, изразяващи се в пукнатина с дължина 20 см. на предното панорамно стъкло, обгорени пера на чистачките, обгоряла пластмасова кора и гумено уплътнение под предното стъкло вдясно. По данни на собственика на автомобила щетите са в размер на около 300 лева. Причините иза инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.




Прочетено: 7770 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 Един  Eroapteka Нощен Париж от Бутик Странджа, Бръшлян майк евро 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas есен 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development