Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За хората, джебчийките, правосъдието и полицията



23 Август 2012, Четвъртък



Осъдената за джебчийски кражби в Слънчев бряг през изминалия летен сезон 2011 год - софиянка Мариола Гатева, на 27 години, отново заработва в курортния комплекс.

Забелязана е преди около 10 дни, като «ангажиментите й» отново са свързани с проституция и джебчийство. До момента Мариола е осъдена два пъти, като в момента е следствена по трето дело за същите престъпления. Това обаче не я възпира и въпреки полицейските действия, целящи да предотвратят последствията спрямо чуждестранните туристи, избрали Слънчев бряг за своя дестинация, ефективна присъда спрямо Мариола Гатева все още няма.
    Припомняме, че за последно Мариола бе задържана от служителите на реда в Равда в средата на септември миналата година, докато отнемала сумата от 72 лв. от джоба на панталоните на  27 годишен руски турист. В ранните часове на 14.09.2011 год. служители от групата за борба с джебчийските кражби към сектор «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, съвместно със служители от сектор «Улична престъпност» при СДВР, арестували рецидивистката.  Мариола Гатева е задържана в Районно управление «Полиция» - Несебър за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. Припомняме, че в края на месец юли миналата година Несебърския районен съд осъдил на 10 месеца условно софиянката за джебчийски кражби и проституция, извършвани в Слънчев бряг. Присъдата бе с четири годишен изпитателен срок. Наказанието бе постановено за поредната извършена джебчийска кражба, осъществена на 22 юни на крайбрежната алея до х-л «Глобус» в Слънчев бряг, при която Мариола Гатева задигна от 24 годишен немски турист «Айфон – 4 LG». При предишното си задържане - за извършена кражба на сумата от 3 000 евро, собственост на 41 годишен израелски турист, отседнал в Слънчев бряг -  Мариола Гатева получи пробация. Същата бе задържана на 11 юни от служители от Районно управление «Полиция» – Несебър заедно с още двама мъже – 27 годишния А.Д. и 34 годишния К.К., които в различно съучастие са извършили кражба от стаята на Гатева на сумата от 8 430 лв. в различни валути / парите са събирани и съхранявани от Мариола Гатева, в резултат на престъпната й дейност, която освен с джебчийски кражби е и проституирала.  
    Положението с Мариола Гатева е сходно с това на още две джебчийки, многократно санкционирани за извършваните криминални деяния – това са : 23 годишната Галина Асенова от Стара Загора и съгражданката й – Надежда Митева, 22 годишна. Учудващ спрямо тях е лекия режим на наказания, които получават за извършените джебчийски кражби, осъществени в условията на рецидив – лишаването от свобода на Надежда Митева е 4 месеца / като присъдата все още не е влязла в сила/, а спрямо Галина Асенова – лишаване от свобода за срок от 3 месеца / като влизането в затвора е отложено за септември, т.е. в края на активния сезон /. И за двете делата са минали в началото на сезон 2012 год. / месеците юни и юли/, но до окончателното им изтърпяване жените са на свобода и необезпокоявани преджобват туристите в Слънчев бряг.



Прочетено: 15100 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас pepi жажда за светлина Добро утро Бургас, Флора 2008 небе до паркинга на над Ахелой Фрагмент от сграда в Бургас Стена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development