Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицейска хроника за Бургас на 24.август 2012 сутринта с Цветелина Рандева



24 Август 2012, Петък



Джебчийски кражби, катастрофа с пострадал по небрежност, златни накити и дрога пъстрят деня

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
 За шофиране след употреба на алкохол са образувани бързи полицейски производства срещу : 37 год. Д.З. от Шивачево, обл. Сливен - 1,26 промила и 36 год. К.К. от Бургас – 1,74 промила.
На 23.08.т.г. около 05.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение за починал руски турист в частен апартамент в к-с «Роял Палм» в Свети влас. Установено е, че това е руския  гражданин И.Р., 36 годишен, пристигнал в България на 25.07.т.г., като неорганизиран турист, настанен в собствения си апартамент в курортния комплекс заедно със съпругата си Н.Р., 34 годишна. Смъртта на И.Р. е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър, като трупа е откаран в за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» към бургаската болница, където в късния следобед на 23.08.т.г. е констатирано, че причина за смъртта е масивен кръвоизлив в белите дробове, причинен от проникване с остър предмет в областта на гърба. От проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е съпругата на И.Р. – Н.Р., която е задържана от полицейските органи. По нейни данни, след употреба на алкохол, между нея и съпруга й възникнал пореден битов скандал, в резултат на който, тя го намушкала с кухненския нож. Предстои повдигането на обвинение спрямо Н.Р. за извършеното деяние. По случая е образувано досъдебно производство.
В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас съвместно със служител на «Гранична полиция», в района на складова база «Деспред» в кв. «Долно Езерово», в момент на извършване на кражба на около  180 литра петролни продукти от т.а. «Ивеко», с бургаска регистрация, собственост на фирма «Петрол Транс Експрес», е задържан 29 годишния Й.С. от Бургас. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас. 
На 23.08.т.г. около 21.30 ч. в района до магазин «Ритони» в Слънчев бряг, служители от бургаската жандармерия извършили проверка на : 19 год. М.Д. от София и 23 год. Х.И. от Ямбол, като намерили и иззели – в М.Д. полиетиленово топче със суха зелена тревна маса / марихуана/, а в Х.И. три полиетиленови топчета с бяло прахообразно вещество / метамфетамин/. Лицата са задържани в Районно управление «Полиция» - Несебър с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. при провеждане разпит на свидетел по образувано в Районно управление «Полиция» - Поморие досъдебно производство, 19 годишната Ж.Ф. от Бургас при водената беседа заявява на разследващия полицай, че притежава в себе си наркотични вещества и предава доброволно полиетиленово пликче, съдържащо суха тревна маса / канабис/ и две семена от канабисово растение, както и полиетиленово пликче, съдържащо 16 броя семена от канабисово растение. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. на територията на Созопол-град е проведена специализирана полицейска операция за превенция на икономическата престъпност и защита на търговската марка, като служители на Районно управление «Полиция» - Созопол, служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Бургас и представител на  «Турку енд Турку» ООД, в качеството на пълномощник на търговски дружества притежаващи 111 търговски марки, сред които Puma, Chanel, Paul&Shark и други, извършили проверки в търговски обекти – в магазин за дрехи, разположен на созополската улица «Аполония» № 29, стопанисван от частен бургаски търговец, е констатирано, че се извършва търговска дейност със стоки, носещи марката Paul&Shark, без необходимото разрешение от притежателя на правата за територията на България / иззети са 63 артикула без документи за произход на стоката/. Работата по случая продължава.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 19 годишен холандски турист, отседнал в Слънчев бряг, за това че на 18.08.т.г. около 02.30 ч., прибирайки се към хотел «Средец», след употреба на голямо количество алкохол, е спрян от двама непознати, единия от които му бръкнал в джоба и му отнел мобилен телефон и сумата от 400 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Несебър.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Созопол е получено съобщение от 34 годишна жена от с. Болярци, за това че за времето от 09.00 ч. до 16.00 ч. на същата дата от наета от нея квартира в Черноморец, разположена на ул. «Димо Николов» №4, чрез проникване по неустановен начин е извършена кражба на сумата от 450 лева. Работата по случая продължава.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Несебър е получено съобщение от 24 годишен несебърлия, за това че за времето от 02.30 ч. до 03.00 ч. на същата дата на плажа до х-л Нептун» в Слънечв бряг, му е извършена кражба на чанта, оставена без надзор, съдържаща : мобилен телефон, лични документи и сумата от 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство.
На 23.08.т.г. около 14.50 ч. в Пето Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за издърпване на златен дамски синджир, осъществено в района пред новия корпус на МБАЛ - Бургас спрямо 41 годишна бургазлийка. По данни на пострадалата, неизвестен извършител я застигнал в гръб и чрез издърпване й отнел златен дамски синджир около 20 грама, след което избягал към ж.п.прелеза, разположен между ж.к. «Зорница» и ж.к. «Лазур». Извършителят награбеж асе издирва по описание от служители на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.
На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение от 39 годишен турски гражданин, за това че за времето от 22.00 ч. на 22.08.т.г. до 10.30 ч. на 23.08.т.г., през незаключена врата, предназначена за шофьорите, е проникнато в паркирания пред хотел «Парк» - Бургас автобус «МАН», като е извършена кражба на ключ за запалване на автобуса, 12 стека цигари «Pal Mall», стек цигари «Parlament», маркови слънчеви мъжки очила и авто-CD. С автобуса се придвижвали 30 турски участници в Международният фолклорен фестивал в Бургас. Работата по случая продължава.




Прочетено: 20798 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Източен лопох цвят Цвете Пристанище Приморско Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Конкур глазами зрителя КАРФУР жълто Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development