Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Директорът на ПМГ Бургас Станчо Славов: Наказват ме за пропуск, разкрит по мой сигнал



07 Юни 2013, Петък



Станчо Славов е директор на ПМГ Бургас от 1998 г. В гимназията работи от 1991 г. като учител по математика. По време на неговото управление ПМГ Бургас успява да достигне най-високия рейтинг и да стане предпочитаното средно училище в Бургас. Гимназията се превърна в място за обучение на талантливи деца, а впечатляващите им резултати по международните състезания и олимпиади я направиха известна в целия свят.

На 14 май 2013 г. Станчо Славов внезапно бе дисциплинарно уволнен.Мотивите на уволнението началникът на РИО на МОМН Виолета Илиева обяснява с проверка в счетоводството на гимназията, която  е установила, че в продължение на 4 години Славов е получавал по-голяма заплата от допустимата за длъжността, без да има допълнително споразумение, регламентиращо точната сума на това увеличение. Причина за проверката е сигнал, подаден от самия Славов. Уволнението на директора предизвика вълна от възмущение сред учители, ученици и родители на гимназията. Много бързо в негова подкрепа се организира група и обществена подписка. Някои заплашиха, че ако справедливостта не възтържествува и изкуствените обвинения срещу Славов не отпаднат, те ще сменят учебното заведение в знак на бойкот срещу действията на шефката на инспектората.
В Бургас парадоксът е, че природоматематическата  гимназия е рекордьор по медали, отличия и международни награди, а нейният директор – по доноси, клевети и интриги срещу него.
Това е първото интервю след връчването на заповедта,  в  което Станчо Славов коментира дисциплинарното наказание срещу него.
 
Г-н Славов,каква е Вашата позиция за уволнението Ви?
 
-          Аз, разбира се, съм изключително огорчен от начина, по който бях отстранен от длъжността директор и непремерените изявления за извършени от мен умишлени финансови злоупотреби. Тези обвинения са неверни и вярвам, че ще успея да докажа правотата си. Наложено ми бе тежко и напълно незаслужено наказание, последица от многогодишни неуспешни опити да бъда дискредитиран и отстранен от ръководния пост. За съжаление се оказа, че моето добросъвестно поведение ми изигра лоша шега, понеже именно аз установих несъответствието в начисляваното ми трудовото възнаграждение и уведомих РИО за това. През цялото време не съм имал и най-малко съзнание за грешка, камо ли за измама или ощетяване, които са ми вменени и се  тиражират в медиите.
      Не мога да не мисля, че е търсен удобен повод да бъда компрометиран и премахнат.
 
Ще търсите ли правата си в съда?
 
     -     Да. Ще търся справедливост. Искам да  изчистя името си.
           Заради вложения от мен многогодишен труд като учител и директор, заради близките ми,  учениците,  родителите, колегите и учителите,  които ме уважават и подкрепят.
 
Какви са резултатите на ПМГ Бургас тази година?
 
-   Очаквам отново да сме с най-висок бал в региона на приема в VІІІ клас. През тази учебна година 27 учители са извели ученици за участие в  национални кръгове на олимпиади. Класираните ученици са много повече от предишните години – 67. Излъчихме състезатели за участие в 14 национални кръга на олимпиади по различни учебни предмети, както и по три вида спорт за финалите на националните спортни състезания.  Имаме много ученици и отбори на първи и призови места от национални олимпиади, състезания, конкурси, турнири. Наши възпитаници са на първо и второ място по математика в страната по рейтинг, много са учениците ни приети без изпит във ВУЗ и без изпит по математика след VІІ клас. Наш възпитаник от VІІІ клас е в националния отбор – младша възраст за Балканиадата по математика през лятото в Турция, а ученик от ХІІ клас е в националния отбор за Международната олимпиада по математика в Колумбия през юли. Ние сме причина за домакинството на гр. Бургас на международните състезания по математика  IMC и AITMO през юни-юли, провеждащи се за първи път в Европа. Със сигурност и тази година ще имаме лауреати на национална диплома на МОМН. Учениците ни са приети на 100% след VІІ и ХІІ клас където поискат. Полагал съм усилия, водил съм  политика и съм осигурявал  условия и учители това да се случва всяка година. Резултатите се виждат и са за всички нас и нашето бъдеще –  децата ни.
 
 
6.06.2013 г.
 
Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг
 


Прочетено: 17772 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Най-тъжната ми снимка... Созопол - пристан 9 мая 2015 года пчела Раковини във въздуха Велодорожка Бургас Извилистая жизнь дерева Попрошайка воробей паметникът на Руската армия Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development