Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

FB новини: 3D карта, достъпна в интернет, помага на гостите на Бургас да се ориентират по-добре в града



13 Юни 2013, Четвъртък



3D карта, достъпна в интернет, помага на гостите на Бургас да се ориентират по-добре в града и да имат реална представа за това, как изглежда той, дори преди да са го посетили. Малцина са българските градове, които могат да се похвалят с триизмерна визуализация на сградите си в световната онлайн платформа Google Earth. Бургас е един от тях благодарение на ентусиазма и усилията на родения в Айтос, но бургазлия по душа Валентин Вълков, понастоящем студент в Англия.

„Винаги ми се е искало да има 3D модели на бургаските сгради онлайн, тъй като градът ни по нищо да не отстъпва на градове като Ню Йорк или Лондон, например.Всеки ден проверявах дали не се е появила някоя 3D сграда, но нищо. И един ден просто реших, че явно аз съм човекът, който ще направи Бургас триизмерен", така обяснява Валентин решението си да се заеме с тази предизвикателна и трудоемка задача. До момента той е проектирал и качил в интернет около 60 сгради, сред които тези на Общината, Църквата „Св. св. Кирил и Методий", Стадион „Лазур", Часовника, Моста. С проекта се занимава от 3 години и смята, че до 2-3 години няма да остане място в града, което да няма своя триизмерен модел. Това лято си е поставил за цел да завърши Морската градина, като направи дори дърветата триизмерни, подобно на визуализацията в Google Earth на Нюйоркския Сентрал Парк.Научавайки преди време, че Бургас е един от градовете - кандидати за Културна столица на Европа, Валентин с още в по-голям ентусиазъм се посвещава на проекта си „3D Бургас".В момента Валентин е на 21 години и е студент в университет в Манчестър, специалност „Строителство на сгради и съоръжения". Желанието му е един ден, след като завърши, да се завърне в Бургас и да работи още по-активно за града си.


Прочетено: 37582 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Община Бургас Конкур глазами зрителя Театър за драма. опера и балет, Бургас Пътна помощ Фотографи 5 Инсталация Underwater В парка Труженики моря Паметник на незнайния войн
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development