Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отбелязват годишнината от обявяване на Атанасовското езеро за резерват с ВЕЛОПЪТЕШЕСТВИЕ



11 Август 2013, Неделя



ВЕЛОПЪТЕШЕСТВИЕ С 33 ОТКРИТИЯ ПО СЛУЧАЙ 33 ГОДИНИ РЕЗЕРВАТ АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО

 
По случай рождения ден на Атанасовско езеро, Българска фондация Биоразнообразие и РИОСВ – Бургас ви канят да се включите във Вело пътешествието, което организират в края на работния, но празничен за тези, които обичат езерото ден. Предлаганият маршрут минава покрай морето, през южните солници, под пътната детелина за Сарафово, та чак до Солници Север и до „Точката“ за наблюдение на миграция. От БФБ се подготвили и една забавна игра – по случай 33 годишнината от обявяването на резервата (12 август 1980 г.) участниците трябва да открият 33 обекта около и в езерото докато карат велосипедите си. За най-добрите ще има специални вело награди.
Един от най-интересните и ценни резервати в България става на 33 години. Възраст, в която си преживял много, доказал си, че си важен и си успял да се запазиш, въпреки многобройните предизвикателства и изпитания. Резерват само на една ръка от големия и активен град, който обаче все още пази дивото в себе си и всеки път изненадва с необикновени срещи с редки видове, вълшебни цветове и незабравими случки.
Днес резерват „Атанасовско езеро“ е известен не само в България, но в цяла Европа и по света, като раят на орнитолозите, където могат да се видят 320 от всички 446 вида птици в България. Едни от тях гнездят в езерото (рибарки, кокилобегачи, саблеклюни, чайки, ангъчи), други мигрират и почиват (пеликани, щъркели, пойни птици, орли и мишелови), а трети зимуват тук (патици, гъски, корморани).
Заповядайте с велосипед на 12 август от 17.30 часа на паркинга на Капаните (близо до жп прелеза на парк Езеро), откъдето групата ще потегли към резервата. Тези, които нямат колело, могат да се включат направо за „тортата“ и лимонадата в 18.30 на Точката (солници Север).
 
Велопътешествието с 33 открития се организира от проект „Солта на живота“, LIFE+ на Българска фондация Биоразнообразие и РИОСВ Бургас.


Прочетено: 16498 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
6 централна градска тоалетна Флора -Бургас-2009.JPG Spirit of Burgas Черноморец Бургас Бургас, Богориди, 2003 Цвете Париж - моста на Александър 3-ти Изпращане... Miss Sixty Слънчоглед
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development