Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Промяната ще бъде въведена в Закона за семейни помощи за деца.

Детски добавки - само за изрядни родители. Край на скитащи и просещи в Бургас



Бургас
Ключови думи:
14 Август 2013, Сряда



Детски добавки да се получават само, ако детето посещава редовно занятия в подготвителните - предучилищни групи в детски градини и училища, овен в случаите, в които здравословното състояние на детето не го възпрепятства

Мярката се очаква да бъде одобрена от министрите по време на правителственото заседание. Промяната ще бъде въведена в Закона за семейни помощи за деца.
Това е поредния опит за социализиране на критични прислойки от населението.

Общо 11 подрастващи от бургаския квартал „Горно Езерово” и с. Гильовца, общ. Несебър са установени в състояние на фактическа безнадзорност, скитащи и просещи на територията, обслужвана от Първо и Второ Районно полицейски управления – Бургас и Районно управление „Полиция” – Несебър, при поредната проведена полицейска операция, с участието на служители от Главна дирекция „Национална полиция” - сектор „Детска престъпност”, Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас и инспектори от Детска педагогическа стая при ОДМВР Бургас.
         В Бургас са проверени : централната градска част, ж.п. гарата, автогара „Юг”, градинката до Старата поща, църквата “Св. Богородица”, ул. “Александровска”, ул.”Богориди”, пл.”Тройката”, района около ІІІ-та поликлиника, района около Новата поща, църквите “Св. Иван Рилски” и Св. Дух” и района около МБАЛ-Бургас.
На територията на централната градска част е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина – С.Д., 13 годишен и Х.Д., 10 годишен, всички от бургаския квартал „Горно Езерово”. Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 год., а последното от 2011 год. За просия в Слънчев бряг. През 2012 година Бургаския районен съд е осъдил М.Д. на 4 месеца лишаване от свобода условно, с три годишен изпитателен срок и обществено порицание. В района на площад “Тройката” е открито друго 11 годишно момиченце – Д.И., също от бургаския квартал „Горно Езерово”, просещо под надзора на майка си.
На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.
Съставени са два протокола за полицейско предупреждение :
-                             на 23 годишната Н.Й. от кв. „Горно Езерово”, използвала за вършене на просия малолетния си тригодишен син И.Й. и
-                             на 37 годишната С.М. от кв. „Горно Езерово”, използвала за вършене на просия малолетната си 10 годишна дъщеря – М.М.
По време на специализираната полицейска операция е установен един 17 годишен младеж – А.И., обявен за общодържавно издирване по молба на родителите му.
В Несебър и Слънчев бряг са проверени : района около автогара Слънчев бряг, района около супермаркет “Перла” / уязвимо място за извършване на противообществени прояви и престъпления от подрастващи/, старата част на Несебър и района около църквите.
В състояние на безнадзорност и при извършване на просия са установени : 9 годишния К.У., брат му – Т.У., 3 годишен и сестрите им – А.У., 13 годишна и А.У., на 1 година, всички от с. Гильовца, общ. Несебър, както и 2 годишния И.К. от бургаския квартал „Горно Езерово”. На всички малолетни лица е предоставена полицейска закрила в Районно управление „Полиция” - Несебър. Съставени са два предупредителни полицейски протоколи на родителите на подрастващите.
За констатираните случаи на фактическа безнадзорност, скитане и просия на територията, обслужвана от Първо и Второ Районно полицейски управления – Бургас и Районно управление „Полиция” – Несебър, са уведомени Дирекциите „Социално подпомагане” и отделите за закрила на децата по местоживеене на подрастващите за предприемане на мерки по Закона за закрила на детето, както и Районните Прокуратури в Бургас и Несебър.


Прочетено: 4624 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Маската Фотографи Конкурс прическа Бургас 2009 през деня не трябва да спиш! Машините на Леонардо Флора Бургас 2009 Sunrise Конструкция Лувъра, Париж - от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009 парцалки 3 Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development