Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Как да изгоним гълъбите от терасата?



18 Август 2013, Неделя



Малко като във филм на Алфред Хичкок в Бургас започна да се случва странно нашествие от гълъби по терасите на блоковете в района на центъра. След срутването и премахването на старите сгради, които те обитават те започват да търсят нов дом, я на нечия тераса, я на нечий таван. Колкото и красиви птици да са, те разнасят много зарази и човек трябва да се опита да се справи с проблема наречен "гълъби на терасата" възможно най-бързо.

Ето няколко начина за справяне с нашествието на гълъбите:

1. Купуване на Сокол. Както е ясно соколите са от птиците, които стряскат гълъбите и те гледат да избягат от тяхната компания.

2. Купуване на Електронен сокол - издава мощен звук, който симулира крясъци на сокол. Обикновено този метод е доста ефективен, защото обхваща регион от рода на 7-8 декара в диапазон, но си представете какъв е шума, който издава. За предпочитане е да се използва за ниви или места, където няма нощуващи хора.

3. Закупуване на котка. Хем котката ще е сита, хем стопанина доволен.

4. Закупуване на репелент срешу гълъби. В много от големите вериги от типа на Баумакс, Практикер и Mr. Bricolage продават репелент срещу гълъби, който е на растителна основа, безвреден за човека, и е много ефективен. Нанася се на почистена тераса като се напръсква. Начина, по който действа е чрез миризма, която се усеща от гълъбите. За хората тази миризма не се усеща. Репелента съществува във вариант на спрей и във вариант на кубчета. Малко е скъп (около 40-50 лева), но за сметка на това е доста ефективен.


Прочетено: 62342 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
578
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Театър за драма. опера и балет, Бургас Заслон в местност Живия огън АВТОСЕРВИЗ ЦЪРКВА хубава вечер Фрагмент от сграда в Бургас Spirit of Burgas Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development