Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва строителството на нова детска ясла в бургаския квартал Сарафово,



Община Бургас дава старт на строежа на детска ясла в Сарафово.
Ключови думи: Община Бургас, Бургас, детска ясла, музикален кабинет, Сарафово
19 Януари 2015, Понеделник





Община Бургас дава старт на строежа на детска ясла в Сарафово. Сградата ще бъде разположена на терен от 1,280 кв. м., в непосредствена близост до съществуващата детска градина „Ален мак“.  Двете  сгради ще бъдат свързани помежду си с топла връзка за създаване на необходимия комфорт на ползването им и минимални загуби на енергия за отопление. Това ще позволи възпитаниците и персоналът на съществуващата детска градина да ползват новопостроените музикален кабинет и перално помещение в корпуса на детската ясла.
Строежът на новия обект ще започне  до края на януари, а очакванията са за новата учебната година, през септември, близо 45 малчугана да прекрачат прага на детското заведение.
 Новата детска ясла ще представлява сграда на два етажа и сутерен. Ще бъдат осигурени склад за чисто бельо и консумативи, сушилна и гладачни стаи. Предвиден е здравен кабинет. В зоните за малчуганите ще  бъдат изградени всички необходими за детското заведение помещения-  кухненски офис, спално  помещение и просторна занималня с кът за хранене. Едно от пространствата в сградата ще бъде музикален кабинет, където всички деца ще имат възможност да участват в учебни занимания, празнични събития и концерти.
Помещенията в детската ясла ще бъдат оборудвани с модерна мебелировка, отговаряща на всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност и удобство.
Проектното решение за реконструкция и благоустрояване на дворното пространство предлага обособяване на зони за  развлечения и спорт по възрастови групи  за всички  178 възпитаници  в двете детски заведения. На разположение на малчуганите ще бъдат 6 игрища с пясъчници,  спортна площадка с противоударна  настилка , кътове за игра, беседка с пейки и чешмички. В парковото пространство е предвидено  подходящо осветление, гарантиращо безопасността на деца и родители. Осигурена е достъпна среда за деца с увреждания. Предвидените за засаждане в двора дървета и храсти са изцяло съобразени с изискванията за детски заведения.
 
Архитектурният проект предлага едно ново съвременно фасадно решение, съобразено по форма и цвят с предназначението на сградата и околната среда.
С реализирането на обекта Община Бургас продължава политиката си за създаване на изцяло нова и обновена образователна инфраструктура.  


Прочетено: 33498 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
580
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол Пристанище Приморско честит рожден ден аЗ В  АНГЛИЯ закачалки 1 На Вая лека вечер Хималаи тръби 2 Елена Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development