Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Традиции // Бургас
17 май - ден на Българския спорт

Община Бургас отваря спортните бази за безплатен достъп



15 Май 2015, Петък



Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие - финален кръг на първенството по футбол между детските градини.

В Деня на българския спорт - 17 май, Община Бургас отваря повечето си спортни бази за безплатен достъп.  Възползвайте се и посетете:
 
* Спортния корпус към ПМГ и ГРЕ "Раковски";
* Покрития плувен комплекс в "Меден рудник";
* Спортна зала "Никола Станчев" - "Меден рудник";
* Спортен комплекс "Изгрев";
* Спортна зала "Бойчо Брънзов";
* Тенис корт Трета поликлиника и Тенис кортове "Васил Левски".
 
По повод 17 май кметът Димитър Николов отправя следния поздрав:
 
"Уважаеми спортисти и треньори,
Приемете моите поздравления по повод Деня на спорта. Спортът е социален феномен, който се е зародил в дълбока древност и днес е начин на живот за милиони хора по целия свят.
Спечелените от Вас купи и медали, поставените рекорди и извоюваната слава са повод за гордост и признание за упорития труд и постоянство, които влагате всеки ден. Волята за победа, спортното майсторство и феърплеят са достоен пример за най-младите хора в нашето общество.
Празникът тази година е специален за нас, защото Бургас е удостоен с приза "Европейски град на спорта 2015". Признанието е резултат както на усилията ни да изграждаме добра база и да насърчаваме масовия спорт, така и на резултатите, които Вие постигате в съревнованията. Приемете моите пожелания за здраве, още много спортни успехи и победи, които да продължат изградените традиции!
Честит празник!"
 
17 май може да се превърне в още по-голям спортен празник за Бургас, ако хандбалният "Фрегата" успее да се приближи още повече до шампионската титла на България. Това може да стане пред родна публика в зала "Младост". След разгромната  победа с 29 : 22 гола над Спартак Варна в първата среща от финалната серия, "Фрегата" е в пълна бойна готовност да защити първото място от миналия сезон. Вторият сблъсък срещу Спартак Варна е в неделя от 16:00 часа. Ръководството на клуба призовава всички привърженици на хандбала да подкрепят отбора в похода му към втората шампионска титла.
 
Специално за отбелязването на Деня на спорта, на 17 май е насрочено и най-веселото и шумно събитие - финален кръг на първенството по футбол между детските градини.
Засега са ясни 4 отбора, класирали се за последната фаза, а на 16 май (събота) ще се излъчи още един финалист. Класира се и най-добрият втори отбор от лигата. До момента сигурните участници на финала са отборите на ОДЗ "Златно ключе"; ОДЗ  "Иглика"; ЦДГ "Веселушко" и ОДЗ "Райна Княгиня".
Първите мачове започват от 10:00 часа на 17-ти май (неделя) - "Арена Звездичка" в двора на СОУ "Константин Преславски". Награждаването ще бъде от 12:00 часа. Събитието е част от програмата на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".
 


Прочетено: 21686 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
578
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Мой хороший знакомый из Бургаса Жреци на музите 2009 Фонтанът на Труженики моря успях! КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС GRAPHILLA 2009, Бургас Странджа, Бръшлян Велодорожка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development