Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

5-годишни бургазлийчета взеха с Отличен първия си изпит по английски език



изучаване на английски език
Ключови думи:
19 Май 2016, Четвъртък



Програмата стартира миналата есен в детските заведения, по инициатива на кмета Димитър Николов, като обучението е безплатно.

Децата от трета група на ЦДГ "Раковина" в Бургас завършиха успешно първата година от обучението си по английски език. Програмата стартира миналата есен в детските заведения, по инициатива на кмета Димитър Николов, като обучението е безплатно. 
Възпитаниците на ЦДГ "Раковина" участваха в открит урок, в който показаха, че вече владеят много думи от езика на Шекспир и могат с лекота да съставят изречения и да отговарят на въпроси.
Гости на тържеството бяха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова и родители. Целта на безплатното чуждоезиково обучение, което Община Бургас въведе в детските градини, е подрастващите да могат по-лесно и бързо да усвояват и втори език успоредно с родния си. По този начин вече в училище те ще могат да надграждат своите знания. 
"Поздравявам нашите малки отличници за старанието им и добрите знания. Вие току-що издържахте първия си изпит по английски език с отличен. Благодаря на всички за ентусиазма, с който работят по програмата за чуждоезиково обучение. Тази програма е пилотен проект за страната, за първи път подготвяхме учебници. За следващата година ще бъдем още по упорити и съм убеден, че през втората година успехът ще бъде много по-осезаем", каза кметът Димитър Николов.
Програмата за изучаване на английски език е одобрена от Министерството на образованието. Предвижда се обучението да стане задължително за учениците в първи клас.


Прочетено: 31714 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
576
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
обход в търсене на храна Кукерландия 2011, Ямбол джу зън-зън културен център pepi Pepi Флора -Бургас-2009.JPG тия бански нищо не скриват... Конкурс прическа Бургас 2009 Созопол АВТОСЕРВИЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development