Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Единственият хоспис с денонощна лекарска грижа става все по-търсен



С 10% са се увеличили хората, които ползват услугите му
Ключови думи: бургас, хоспис, умбал, отделение за долекуване, пациенти
28 Октомври 2016, Петък



С 10% са се увеличили хората, които ползват услугите му

Единственият хоспис в Бургас, в който настанените денонощно ползват лекарска помощ, става все по-търсен. Отделението за долекуване на Бургаската болница отчита 10% ръст на приетите пациенти. Тук приемат болни, които имат нужда от продължително лечение и лекарско наблюдение, или не могат да се обслужват сами.

Огромната разлика между Отделението и други хосписи или домове за възрастни, е денонощното разположение на лекари от различни специалности. Настаненият болен може да поиска консултация и преглед. Ежедневната визитация от лекар и рехабилитацията са включени в цената на престоя.

Отделението се намира на десетия етаж в стария корпус на болницата, а условията са близки до хотелските.

„Във всеки друг хоспис, или вкъщи, болният плаща, ако извика лекар. Ето последният ни случай – пациентка, която лежи дълго, не се чувства добре, схваща й се кракът. Вика се невролог. След това – кардиолог, защото я стяга сърцето. Ако тя направи пристъп, започне да се задушава, веднага се вика реаниматор, или спешен медик. Ако пациентката е вкъщи, не се знае какъв ще бъде изходът за нея, както и финансовото натоварване за близките й. Или някой трябва да не работи, за да я гледа, или да наема болногледач, който не е лекар. Тук денонощно има лекари от 28 специалности. Всеки ден се прави визитация, ако е необходимо курсът на лечение се променя“, обясни д-р Георги Матев, началник на Отделението за долекуване. Именно този факт изтъкват и хората, които поверяват на персонала на отделението своите близки – че тук се чувстват по-сигурни и спокойни за живота им.

Отделението беше разкрито в УМБАЛ Бургас през 2013 г. със съдействието на Община Бургас. Престоят в него не се покрива от Здравната каса. Има различни ценови пакети, в зависимост от дните настаняване. Средният престой на болен в отделението е 16 дни, показва статистиката му, но има и случаи, в които пациенти стоят по 5-6 месеца.

Най-честите пациенти са възрастни хора, чиито близки искат да бъдат сигурни, че са под лекарски контрол. Това са болни, които се възстановяват след инсулти и инфаркти, или след тежки операции, при които се налага раздвижване.

Повече за услугите на отделението може да научите от сайта на УМБАЛ Бургас, раздел „Стационарен прием“ /ВИЖ ТУК/, Отделение за долекуване и на тел: 056 894 777, 056 894 963


Прочетено: 13704 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
майк Pepi Списание Влъхвите Флора Бургас 2009 Гиацинт созопол изгрев бл.29 вх.7 Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Флора Бургас 2009 Кайро Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development