Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

12 бебета - герои станаха лица на 2017 година



11 Януари 2017, Сряда



Те са пациенти на Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас

12 бебета – герои станаха лица на благотворителен календар на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Това са недоносени деца, родени преждевременно през 2015 и 2016 г. Първите дни и месеци от живота им са постоянна борба за оцеляване, която мобилизира  знания и умения на медицинските екипи. Тези дни са огромно изпитание за родителите – дни на молитви, вяра, надежда и благодарност към лекарите и медицинската наука.

Лицата на 2017 г. се казват Красимира, Златин, Никола, Калин, Петър, Емир, Виктория, Тодор, Каролина, Росен, Божидар, Ана-Мария. Всяко от децата е родено преждевременно - седмици и месеци преди термин. Най-малкият герой е Никола, лицето на месец март. Роден е в 25 г.с. и е тежал 700 грама. Снимките за календара са правени през ноември 2016 г. и показват здрави и щастливи бебета, които по нищо не се различават от децата, родени без проблеми.

При недоносените и преждевременно родените деца рискът от последващи увреждания е много голям и затова предизвикателството пред лекарите е сериозно – бебето не само трябва да оцелее, а да се развива правилно – и умствено, и физически. Затова неонатологията е тежка и трудна специалност, а добрите специалисти в страната се броят на пръсти.

Целта на календара е да популяризира успехите на отделението и да вдъхне вяра на бъдещите родители. „Когато детето се роди преждевременно, когато им риск за живота му, стресът за семейството е огромен. Искаме да окажем подкрепа на родителите, да им кажем, че не са сами в този момент и че само заедно, с доверие и разбиране можем да преодолеем трудностите“, сподели началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова. Тя благодари на родителите на малките „герои“, които с огромно желание откликват на инициативата и съдействат за снимките и изработката на календара.

Календарът е изготвен с помощта на спонсори и се разпространява благотворително. Тиражът е ограничен и вече е почти изкупен от благодарни родители, чиито деца са били пациенти на Отделението по неонатология. Средствата от продажбата ще послужат за закупуване на медицински консумативи.
Екипът на отделението благодари за безвъзмездната подкрепа на  СБМ „Интернешънъл“, официален представител на Frisolac, и на Пламен Рашев – фотостудио „Рашев“.


Прочетено: 15244 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Конкурс прическа Бургас 2009 Европейка Бургас, ФЛОРА 2008 Флора Бургас 2009 ograda Конкурс прическа Бургас 2009 АХИЛОЙ Конструкция жици край пътя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development