Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Европейски шампионат по фолклор започна в Несебър

16 Юли 2009, Четвъртък

Европейски шампионат по фолклор „Euro folk” 2009 събра на сцената на Амфитеатъра в Несебър вчера състави от България, Русия и Словения. Събитието откри вицепрезидентът на Европейската Асоциация по Фолклорни фестивали Дилян Николов, който благодари на община Несебър, на кмета Николай Димитров, както и на всички участници във форума.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Характерни престъпления в Бургас, Несебър и Созопол

Характерни престъпления в Бургас, Несебър и Созопол Районно управление, съобщение, взломяване, кражба, служители

прочетено 2793 пъти
0
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток

Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.

прочетено 1414 пъти
0
Феста Холдинг се отказва да получи 11 дка общински парцел

ДЕЛА провалиха преговорите за спасяване на Стария Несебър „Феста Холдинг” АД се отказва от преговорите за предотвратяване на мащабно строителство на атракцион в Стария Несебър. Негативната кампания разгърната от членове на местната партия ДЕЛА доведе до проваляне на едногодишни тежки преговори между частното дружество и Община Несебър за замяна на 23 дка терен на несебърския полуостров, срещу 11 дка общински земи в новия град. Управителката на дружеството г-жа Петя Славова е изпратила официална нотариална покана до Община Несебър за незабавно встъпване в собственост на 1/5 от площта на полуострова и издигане на атракционен комплекс и делфинариум там.

прочетено 2359 пъти
0
Пламен Орешарски препоръча да се търсят пътища за подобряване на общинското финансиране

Водачът на листата на Коалиция за България Пламен Орешарски се срещна с общинското ръководство на община Несебър. Във фокуса на разговора бяха проблемите на децентрализацията на общинските финанси в контекста на затрудненията, причинени от финансовата криза. Финансовият министър препоръча да се търсят начини за засилване на приходната част на местните бюджети, съвместно с Националното сдружение на общините. Така ще стане възможно и да се разшири кръгът от делегирани дейности в местните администрации, за да има в крайна сметка по-добро обслужване на населението, каза той.

прочетено 2439 пъти
0
НЕСЕБЪР ЩЕ ПОСРЕЩНЕ ИЗГРЕВА НА СЛЪНЦЕТО В ПЪРВИЯ ДЕН НА ЮЛИ

За първа година община Несебър организира празнично посрещане на изгрева на слънцето /Джулай морнинг/.

прочетено 4804 пъти
0
Чудотворна икона от Украйна пристига в Несебър

Чудотворна икона на „Св. Богородица”, наречена „Погледни на моето смирение”, идва в Несебър на 30 юни, вторник. Гостите и жителите на древния град ще могат да се поклонят на светинята, пристигаща от Украйна в храм „Св. Успение Богородично”. „Чудотворната икона идва за пръв път в България и ще остане в Несебър само за 24 часа, но нейната мъдрост и любов ще закриля и запазва нашите домове, род и отечество”, развълнувано сподели икономът на несебърския храм Петър Косев.

прочетено 1567 пъти
0
Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър

На 25/26.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление на МВР - Несебър е проведена специализирана полицейска опурация, в която са участвали служители от районното управление, служители от сектор «Криминалана полиция» и «Охранителна полиция» при Областна дирекция на МВР - Бургас и служители от Специализираното подразделение за охрана на масовите мероприятия и борба с безредиците и Зонална жандармерийска част. Проверени са шест увеселителин заведения и 21 платени паркинги в Слънчев бряг и Несебър. Установени са четири лица, използвали за просия малолетни, като са им съставени протоколи за полицейско предупреждение. Констатирано са по един случай на : скитащо малолетно дете и проституиращо непълнолетно момиче, на които е предоставена полицейска закрила.

прочетено 1993 пъти
0
Частни акционери се опитват да източат силово Община Несебър

Общината не е страна по конфликта с инфраструктурата на Слънчев бряг Скандалът с инфраструктурата на к.к. „Слънчев бряг” АД е изкуствено създаден и Община Несебър няма статут на страна по него. Ако съществува конфликт и неуредени сметки между собственика на инфраструктурата „Слънчев бряг” АД и потребителите – в случая частните хотелиери, то Община Несебър няма отношение по този проблем

прочетено 2351 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер Барселона къщичка в градината Ловец, авджия Калиакра Истанбул рибари бункер лека вечер Черноморец Бургас моят изгрев Конкур глазами зрителя Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development