Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
BUSINESSEUROPE призова ЕС да подкрепи усилията на Украйна за подобряване на бизнес средата и преодоляване на проблемите с транзита на руски природен газ за Европа

05 Декември 2009, Събота

„По повод предстоящата на 4 декември политическата среща на върха между ЕС и Украйна бих искал да подчертая значението на укрепването на сътрудничеството и задълбочаването на икономическата интеграция между нашите две икономики”. Това се казва в писмо на Филип де Бук - генерален секретар на BUSINESSEUROPE (чийто член е БСК), до шведския премиер Фредерик Райнфелд, който в момента е ротационен председател на ЕС.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Албания и Босна и Херцеговина трябва да ускорят реформите, за да получат безвизов режим

Албания и Босна и Херцеговина трябва да наваксат с необходимите реформи, за да получат премахване на краткосрочните визи, както това стана за бивша югославска република Македония, Сърбия и Черна гора, е мнението на европейските депутати. Те искат Комисията да докладва за напредъка на двете страни в началото на 2010 г., както и да започне визов диалог с Косово.

прочетено 2235 пъти
0
Връзките между ЕС и Русия трябва да бъдат засилени при определени условия

Енергийната сигурност, климатичните промени и новото общо споразумение за сътрудничество между ЕС и Русия са някои от главните теми, които шведското председателство трябва да обсъди с Русия на предстоящата среща на върха в Стокхолм на 18 ноември. В приетата в четвъртък резолюция депутатите изразяват също така своята загриженост относно положението на правата на човека в Русия (ЕП наскоро присъди своята награда „Сахаров” на руската правозащитна организация „Мемориал“).

прочетено 2089 пъти
0
Призив за съвместни изследвания върху болестите на Алцхаймер и Паркинсон

Плановете за координирани изследвания между държавите членки в ЕС върху невродегенеративните заболявания (като болестите на Алцхаймер и Паркинсон) получиха силна подкрепа от Европейския парламент в приета в четвъртък резолюция. Целта на съвместните научни изследвания е да се обединят и разширят наличните умения, знания и финансови ресурси, като по този начин се увеличат ползите от изследванията, извършвани в 27-те държави членки.

прочетено 2010 пъти
0
Депутатите искат по-голяма видимост на работата на Европейския омбудсман

Парламентът даде в четвъртък своята оценка за работата на Европейския омбудсман през 2008 г. В доклада, приет на планарната сесия в Брюксел, депутатите настояват за повече видимост на работата на омбудсмана и изразяват своята загриженост относно големия брой жалби за липса на прозрачност в европейските институции.

прочетено 2321 пъти
0
Час за въпроси към Barroso: въпросите варираха от Лисабонския договор до Tony Blair

Въпроси като Лисабонския договор, безработицата и подкрепата за Neelie Kroes и Tony Blair бяха повдигнати по време на "часа за въпроси" към председателя на Комисията, който се проведе за първи път в Европейския парламент. В началото председателят на ЕК José Manuel Barroso отговори на серия от въпроси от страна на представителите на политическите групи, след което отделни депутати му зададоха въпроси относно финансовата криза.

прочетено 1980 пъти
0
Наградата за журналистика на ЕП беше връчена на германски, унгарски и полски журналисти

Втората годишна награда на Европейския парламент за журналистика беше връчена в четвъртък, 15 октомври, от председателя на Парламента Jerzy Buzek. Тя се присъжда на журналисти, които са допринесли за по-доброто разбиране на европейските институции или политики и е на стойност 5 000 за всяка категория. Тазгодишните победители са Ines Possemeyer (печатни медии, Германия), Szlankó Bálint (интернет, Унгария), Zbigniew Plesner (радио, Полша), Elke Sasser и Kristian Kähler (телевизия, Германия).

прочетено 2079 пъти
0
Наградата за журналистика на ЕП ще бъде връчена този четвъ

Втората годишна награда на Европейския парламент за журналистика ще бъде връчена в четвъртък, 15 октомври. Тя ще бъде присъдена на журналисти, които по мнението на журито са допринесли значително за по-доброто разбиране на важни европейски въпроси и дебати. Наградата се връчва в четири различни категории: печатни медии, радио, телевизия и интернет. Победителят във всяка категория ще получи награда от 5 000 евро.

прочетено 1990 пъти
0
Бургас рекламира в Брюксел потенциала си в областта на възобновяемите енергийни източници

Голям интерес сред потенциалните инвеститори предизвика докладът за „Добрите практики и потенциала на Бургас в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност”, представен в Брюксел от зам.-кмета на община Бургас Атанаска Николова.

прочетено 2122 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
тръби 2 Созопол трансвагон лека вечер Конкурс прическа Бургас 2009 Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Конкурс прическа Бургас 2009 от прозореца Рибари в Истанбул Декоративната кула до хотел Селка къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development