Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Най-новият резултат от Вашето търсене:
Г20: трябва да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения

09 Октомври 2009, Петък

ЕС се нуждае от по-силна структура за финансов надзор с единен финансов надзорен орган, подчертава Европейският парламент в своята резолюция за срещата на върха на Г-20 в Питсбърг. Депутатите изтъкват необходимостта от дългосрочна фискална устойчивост, за да се избегне прекомерното обременяване на бъдещите поколения, като същевременно непосредствените приоритети трябва да бъдат създаването на работни места и защитата на хората от неблагоприятното въздействие на кризата.

Още по темата >


Резултати от вашето търсене:


Хлебозавод Бургас спечели европейски проект за повишаване на квалификацията на персонала

Фирма „Хляб и хлебни изделия” ЕООД – Бургас спечели проект от Европейският социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът „Повишаване квалификацията на персонала в „Хляб и хлебни изделия” ЕООД гр. Бургас” има за цел развитие на потенциала, компетентността и надграждане на професионалните умения на персонала на фирмата за постигане на по-висока производителност и устойчивост на заетостта. Проектът е на стойност 76 000 лв. и ще бъдат обучени 69 човека.

прочетено 4506 пъти
0
Международната статистика говори за размера на нерегламентирания внос у нас на селскостопанска продукция

За периода 2004 – 2008 година в България средно годишно се внасят 105 милиона тона домати, чушки, лук, картофи, зеле, моркови, краставици, на стойност повече от 30 милиона щ.д. общо. Балансът от износа и вноса на тези зеленчуци е по-скоро диагноза за липсата на българско производство или поставя стратегически въпроси.

прочетено 2543 пъти
0
Разпределение на българските евродепутати по парламентарни комисии

Днес на сесията на ЕП беше гласувано разпределението на европейските депутати по 22-те парламентарни комисии и подкомисии (по-долу можете да намерите списък на българските депутати по комисии). На учредителното заседание на комисията по бюджет Ивайло Калфин беше избран за неин заместник-председател. Филиз Хюсменова е номинирана за заместник-председател на комисията по регионално развитие, а Метин Казак - на подкомисията по правата на човека (гласуванията ще се състоят в понеделник, 20 юли).

прочетено 2397 пъти
0
Приоритети на шведското председателство на ЕС

Днес шведският министър-председател Fredrik Reinfeldt представи пред ЕП програмата на своето правителство относно 6-месечното председателство на ЕС. Някои от европейските депутати се възползваха от възможността да изразят своето мнение относно кандидатурата на José Manuel Barroso за председател на Европейската комисия.

прочетено 1941 пъти
0
Jerzy Buzek е новият председател на Европейския парламент

Днес на учредителната сесия на Европейския парламент в Страсбург Jerzy Buzek (ЕНП Християндемократи, Полша) беше избран за председател на институцията още на първи тур с абсолютно мнозинство от 555 гласа, или 86% от валидните гласове. Неговият мандат е за две години и половина. Така той стана първият председател на Парламента, който идва от страна от Източна и Централна Европа.

прочетено 1906 пъти
0
Трима заместник-председатели на европейския парламент бяха избрани на първи и втори тур

След като по-рано днес избраха председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за избирането на 14-те заместник-председатели на ЕП. На първи тур от гласуването бяха избрани 3-ма заместник-председатели, докато на втори нито един от останалите 12 кандидати не събра необходимото мнозинство. Третото гласуване се проведе от 19.30 местно време. На първи тур за първи заместник-председател беше избран Giovanni Pittella (Група на социалистите и демократите, Италия) с 360 гласа (при необходимо абсолютно мнозинство от 343 гласа), на второ място по старшинство се нареди Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция) с 355 гласа, а на трето - Stavros Lambrinidis (Група на социалистите и демократите, Гърция) с 348 гласа. На втория тур никой от 12-те кандидата за останалите 11-те заместник-председателски поста не събра необходимите гласове.

прочетено 1858 пъти
0
11,5 млн. лв. ще получи Министерството на образованието и науката по Оперативна програма Регионално развитие

Министерство на образованието и науката ще получи 11,5 млн. лева за ремонт, реконструкция, обновяване, доставка на оборудване, извършване на одити за енергопотребление, внедряване на мерки за енергийна ефективност и подобряване на достъпа за хора с увреждания до училищата държавна собственост.

прочетено 1834 пъти
0
Заседание на Комитета за наблюдение и контрол на финансовата помощ за България, предоставяна от Кохезионния фонд

В периода 3-5 юни 2009 г. в курортен комплекс „Св. Константин и Елена" се проведе пето заседание на Комитета за наблюдение и контрол на финансовата помощ за България, предоставяна от Кохезионния фонд по Регламент на ЕС 1164/94 (фонд ИСПА). Организатор е Националното координационно звено - дирекция „Управление на средствата от Европейския съюз", Министерство на финансите.

прочетено 1867 пъти
0
Предварителни резултати от изборите за Европейски парламент към 8 юни, 15.30 CET

Предварителни резултати по политически групи 08 юни 2009 г.,15:33 CEST Данните са на TNS и не са официални резултати. EPP-ED: Група на Европейската народна партия (Християндемократи) и Европейските демократи PES: Група на социалистите в Европейския парламент ALDE: Група на Алианса на либералите и демократите за Европа UEN: Група на Съюза за Европа на нациите GREENS/EFA: Група на Зелените/Европейски свободен алианс GUE/NGL: Конфедеративна група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица IND/DEM: Група Независимост/Демокрация Others: Други Според последните данни на TNS opinion и на ЕП избирателната активност за ЕС е била 42.94%. Графично изображение на резултатите можете на намерите на следния линк: http://www.elections2009-results.eu/bg/index_bg.html

прочетено 2535 пъти
0


Резултати от вашето търсене:

Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец Бургас Флора Бургас 2009 Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 трансвагон Бургаски залез.JPG “Бакти+“ Препарат за септични ями АВТОСЕРВИЗ ухажване МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu витраж1 майк pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development