Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нощни проверки по всички крайбрежни капани в Бургас



20 Юли 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



288 проверки на търговски обекти по Южното черноморие извършиха инспектори от ТД на НАП – Бургас през последните 30 дни. Съставени са 153 акта за установени нарушения. Проверени са 32 склада за търговия на едро, 76 заведения за обществено хранене, питейни и развлекателни заведения, над 30 хотела и частни квартири, 15 нощни заведения, повече от 100 магазина и хипермаркета, бензиностанции, обекти за търговия с благородни метали, както и валутно-обменни бюра, съобщиха от пресцентъра на НАП-БУргас.

Голяма част от контрола е осъществен през вечерно време. Проверени са всички заведения по Бургаската крайбрежна алея. Най-голям – 113, е броят на съставените актове за неиздаване на касови бележки, липса на касови апарати, както и за нередовна отчетност и документи във връзка с извършваната дейност. Констатирани са и нарушения на Закона за акцизите, установени са невярно декларирани данни, както и неподадени декларации за патентна дейност. При проверките са конфискувани и 1300 броя кутии, предимно български марки цигари, на обща стойност 3640 лева.

В хода на проверките инспекторите от НАП изискват и трудовите договори, сключени с работодателя, ведомостите за заплати, справките за изплатените месечни възнаграждения, както и подадените декларации в НАП за осигурените от тях лица.

Освен контрол по спазване на данъчното и осигурителното законодателство са извършени и 10 пълни инвентаризации в търговски обекти. Общо 12 фирми, 6 от които експлоатиращи големи търговскки обекти са предадени за извършване на ревизия. Инспекторите са осъществили и постоянен физически контрол на търговски обекти на 6 фирми.

Сред по-любопитните случаи са били действащи обекти на открито за бързо хранене в крайморски общини без наличие на каквато и да е документация и разрешителни от местната власт, както и опити на собственици да работят със значително по-висок брой маси от предварително декларирания. Засилените проверки продължават. Част от тях се извършват съвместно с представители на МВР, Инспекцията по труда, РДНСК, РИОКОС и областна управа.


Прочетено: 2753 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
5 Извор на Марина река витраж5 Созопол лека вечер БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Площад Тройката, Бургас КРАСИВИ И ПОЛЕЗНИ НЕЩА! Земя на хоризонта УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Змийския остров - Созопол МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development