Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

РИОКОЗ Бургас затвори обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”



26 Юли 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



РИОКОЗ Бургас спря от експлоатация обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”, община Созопол. Обектът е затворен заради липса на регистрация по Закона за храните.

Общо 4616 проверки на обекти за производство и търговия с храни в страната са извършили инспекторите от РИОКОЗ в цялата страна.
2008 от тях са търговски, 2288 - на общественото хранене, 214 – за хранене в детски заведения и ученически лагери и 106 - за хранене в почивни станции, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравепазването.

За констатираните нарушения са съставени 168 акта, издадени са 27 заповеди за временно спиране на хранителни обекти и 429 предписания за отстраняване на допуснати нарушения на законодателството по храните.

Най-честите нарушения са свързани с изтекъл срок на годност на предлаганите храни и неправилното им съхраняване извън хладилни съоръжения, в много от случаите поради недостатъчна хладилна площ.
Инспекторите са установили нередовно водене на документацията по системата за самоконтрол за търговската дейност в някои обекти. Не се спазват технологичните изисквания при приготвяне на храни и се допуска приготвяне и предлагане на неразрешени за търговия храни. Без регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните се извършва търговска дейност и се превозват храни.

Сред останалите нарушения са неспазване на добрите хигиенни практики – липса на топла течаща вода и необходими количества дезинфекционни средства, силно замърсена и негодна за употреба кухненска посуда и др.

Открити са ученически почивни бази, хотели и др. места за настаняване без подадено в РИОКОЗ уведомление по реда на чл.36 от Закона за здравето . Инспекторите са установили, че не се извършва дезинфекция в санитарните възли, липсват складове за съхранение на чисто и замърсено бельо и др.


Прочетено: 2926 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Данил Созопол евро 2008 Рибари в Истанбул Конкурс прическа Бургас 2009 Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA оферта заем Китен нощувки и квартири на ниски цени Арина деца Раковини във въздуха Учебници CALLAN метод
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development