Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изграждат модерен шопинг център в Бургас



27 Юли 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Инвеститорът в търговски център в град Бургас – ГИР-2 и консултантската компания COLLIERS International, проведоха конкурс по избор на архитектурна компания, чиято задача е създаването на концепцията на проекта и дизайна му. COLLIERS е ексклузивен консултант в процеса на разработване на концепцията и отдаването на площите под наем.
За изготвяне на проект бе избрана авторитетната американска компания Laguarda.Low Architects LLC, за участие в конкурса бяха поканени пет международно утвърдени архитектурни бюра.
Laguarda.Low Architects LLC е специализирана в проектирането на различни по мащаб и концепция търговски и развлекателни центрове, офисни и жилищни комплекси.
Световнопризнатият експерт във вътрешния дизайн Лий Спикман (Leigh Speakman) ще консултира архитекти и специалисти по интериора на шопинг центъра и ще предложи проект за търговски микс.
Целта на инвеститора ГИР-2 е с ангажирането на професионален и сериозен екип в работата по проекта в Бургас да бъде създаден модерен шопинг център на световно ниво. Мащабният проект ще благоприятства за разкриването на нови работни места и развиване положителния имидж на града.
По план търговският център ще бъде открит в края на 2008 год. За строителството на центъра ще бъдат инвестирани минимум 30 млн. евро. Разгърнатата застроена площ ще бъде около 65 000 кв.м., включваща подземни нива, търговски и развлекателни площи, офиси и хотел. Търговския център ще се намира на площад “Тройката” в самия център на град Бургас.
Комплексът ще бъде изграден според последните световни тенденции в изграждането на подобен тип мултифункционални сгради. Търговската част ще представлява стандартен шопинг мол, разположен приблизително върху 30 000 кв.м., с обекти като хипермаркет и кино комплекс, магазини с модни стоки и аксесоари, спортни стоки, стоки за дома и електроника, богата зона за развлечение, заведения за хранене, подземни паркинги и др. Като допълнителни елементи към търговския център ще бъдат изградени офисна и хотелска част, разположени над структурата на на “шопинг мол”-а.
В резултат от предварителната кампания по представянето на проекта, сред водещи търговски марки и вериги, проведена от COLLIERS International, вече има фирми, които са изявили желание да наемат площи в търговския център. Ранният интерес за наемане на площи се дължи на профисоналната и усилена работа на екипа както и на едно от основните предимства на търговския център, а именно, че се намира в центъра на град Бургас, което го прави и уникален.
Следващата стъпка в процеса е избора на проекто мениджърска компания, която ще осъществи избора на главен изпълнител и ще контролира качеството на строителството и сроковете на изпълнение.



Прочетено: 2646 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пристанище Приморско Конкурс прическа Бургас 2009 Извилистая жизнь дерева Поглед от дрон ЛРД съботно кафе Земя на хоризонта аз Машините на Леонардо созопол Бургас, ФЛОРА 2009 Стилът на знаменитостите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development