Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Петгодишен юбилей на “Море от вино” край морето



28 Юли 2006, Петък


Автор: Burgas Info



От 29 юли до 10 септември Поморие за пети пореден път става лятната столица на виното.
Ежегодните Празници “МОРЕ ОТ ВИНО” се организират от Община Поморие и Феста Уайн Кампъни Еад, с ценната подкрепа на Фонд Вино на НЛВК.

“МОРЕ ОТ ВИНО” е сред финалистите на Проекта на ЕС за културен туризъм и единствен в категорията “винарски” туризъм. Той е сред постиженията, с които се гордее Феста холдинг АД, водещ български инвеститор във винаро -лозарството и туризма, който също празнува юбилей - 15-годишнината от основаването си. Празниците са и пример за успешната работа на местната власт и частния бизнес, в съзвучие с директивите на ЕС.

На централният площад в града ще се лее безплатно виното на прочутите майстори-винари от “Черноморско злато”- Поморие и “Винком”-Бургас.
За почитателите си, двата завода на ФЕСТА откриват винен павилион, където на цени народни могат да се купят най-добрите вина от серията “ПОМОРИЕ” и прочутите ракии Поморийска и Бургас 63.

И през тази година “МОРЕ ОТ ВИНО” гостува на Несебър. По пътя към Стария град ще намерите познатия винен павилион на ФЕСТА, край които купона тече всеки ден. Безплатни дегустации, промоции и преференциални цени.

Познавачите ги очакват дегустации и винен тур в прочутата изба на ФЕСТА във винарския комплекс Виа Понтика, на входа на Поморие.

Градусът на настроението в Поморие ще се определя вечер на откритата сцена на площада от известни звезди, както и местни таланти и гости от чужбина, вдъхновени от виното. Откриването на 29 юли ще украсят ансамбъл “Българе”. На 20 август ще гостува с уникално хумористично-музикално шоу Христо Гърбов, а на 7 септември ще се завърти “Балканската въртелжка”на феноменалния музикант Ибро Лолов..

За първи път ще изберем и официален поет на “МОРЕ ОТ ВИНО”, а Конкурсът за мажоретни състави, на 1 и 2 август, ще добави тръпка в сърцата на феновете на виното.

Винената фиеста край морето ще достигне своя връх на 10 септември с оригинална церемония по награждаване на лозарите и пробване на първото грозде, която ще прерасне в буйно народно веселие с ритмите на Искрен Пецов и “Латино партизани”


Прочетено: 2940 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол - пристан Флора Бургас 2009 Underwater камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Известен Созополски профил Флора Бургас 2009 Бургас-моста Глухарчета pepi Инкубатори за люпене на яйца това си е моята приятелка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development