Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хлебозавода в Бургас получи 240 хил.лв. помощ



03 Август 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Само за три дни мениджърският екип на „Хляб и хлебни изделия” успя да съберe сумата от 190 000 лв. и да ги внесe в специална банкова сметка.
От фирмата считат, че след тази финансова операция съдът вече има основание да отмени запора върху фирмения имот на ул. „Христо Ботев” 13 и върху банковите сметки.

Запорът беше въведен по искане на фирма „Симекс” ООД и заради тази процедура беше поставена под въпрос предстоящата сделка по продажбата на сградата на „стария хлебозавод” . Блокирането на банковите сметки доведе и до невъзможност за изплащането на заплатите на работниците.
Въпреки това служителите на „Хлебозавода” се съгласиха сумите от продажбите на продукцията да се акумулират в отделна сметка , докато достигнат 190 000 лв.

В началото на седмицата започна символичен протест, по време на който персоналът на фирмата извършва своите задължения с черни ленти на ръцете.

„С този акт искахме да покажем на всички , че няма да допуснем да зачеркнат двегодишните ни усилия за възраждането на фирмата.
Добрата новина е тази, че временните лишения , на които бяха подложени работниците ни , не по наша вина , вече са минало” - каза управителят на фирмата Пенка Филева.

По инициатива на г-н Ваклин Стойновски , ръководената от него фирма „Онтайм” преведе днес общо 240 000 лв., като аванс за предстоящата сделка по продажбата на сградата на ул. “Христо Ботев” 13 .
До това споразумение се стигна , след като бургаският предприемач е разбрал за затрудненията , причинени от запора на банковите ни сметки.
„Г-н Стойновски в момента е в САЩ , но дори от това далечно разстояние успя да организира перфектно своя екип, за да може да ни помогне.” – сподели още Филева.

Днес вече бяха уговорени и последните подробности, сумата от 240 000 лв. беше преведена своевременно.

От фирмата съобщават още, че Хлебозавода няма никакви финансови проблеми и временните затруднения са били породени единствено от налагането на запора по желание на фирма Симекс ООД.
Сега съдът може да реши дали депозитът на стойност 190 000 лв. , внесен от Симекс ООД , трябва да бъде върнат или не.
До момента не е получен ясен отговор дали ръководството на Симекс ООД ще приеме внесените от 190 000 лв. като гаранция на вземането си .



Прочетено: 2408 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
приятелки Бул Христо Ботев в Бургас МАРИНА КЕИП Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Пролет, кокичета сред тухли Забранено за нудисти закачалки 1 Камини CLAM Първа копка Долно Езерово Водорасли Аквасорс
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development