Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БГ деца се раждат Тарзан, Зоро, Ланселот, Гея



05 Август 2006, Събота


Автор: Burgas Info



Тарзан и Зоро са сред имената, които българите са избрали за децата си през тази година, показва справка на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", цитирана от БТА.
Почитател на на Александър Беляев и книгата му "Човекът-амфибия" е кръстил детето си Ихтиандър. Имена на литературни герои носят и момченце, записано Хамлет, и момиченце Офелия. През 2006 г. в България са се родили две Клеопатри и един Цезар. Има и един Ромео, докато Жулиетите са 17. Името на крал Артур носят двама, а друго дете е кръстено Ланселот. Руският военачалник Будьони също е станал неволен кръстник на българче. Момченце е кръстено на красивия бог на изкуствата Аполон, друго дете е съименник на бога на виното Дионис, а две деца се казват Галатея като нереидата (морска нимфа), влюбена в смъртен. Момиченце пък ще носи името на любовницата на Ахил - Бризеида, а друго дете - на богинята на земята Гея. Някои са предпочели имена от християнството. 38 деца са кръстени Исус, 4 - Христос, 12 - Мария-Магдалена. Едно момиченце пък ще носи името Дева-Мария. Родители черпят вдъхновение и от шоу бизнеса. Две момченца с името Елвис, момиченце е наречено Мадона, а три деца са кръстени Мерилин. 75 пък са съименичките на принцеса Даяна. Футболен фен е нарекъл сина си Гунди, друг пък е избрал името Пеле. Птиците също не са подминати - едно дете се казва Канарче, а две - Славей. Често името е плод на въображението на бащата и майката или е образувано от срички от различни имена, вероятно на бабите и дядовците - Иванеса, Иванела, Недислав, Никоела, Янисвета, Хранимира, Носимира и Крисмислава. Много родители избират чужди имена - популярни са Натали, Катрин, Емили, Леонардо, Анджелина, Стивън, Беатрис, Дебора, Джесика, Майкъл, Антъни. Тиренцата остават предпочитани. Така някои деца ще се казват Цвети-Лена, Христина-Теодора, Радост-Ина, Иван-Адалберт, Ния-Сара, Вагнер-Габриел, Методи-Томи, Запрян-Божидар. Момченце пък ще носи внушително дългото име Калоян Луи Етиен Мари. Тази година са записани и деца с имена като Сладун, Страхота, Трепка, Дойка, Боцислава, Мареолина. Според справката на "ГРАО" най-предпочитаните мъжки имена са Георги, Александър и Мартин. От началото на 2006 г. досега 674 момченца са кръстени Георги, 616 - Александър, а 577 - Мартин. На четвърто място остава популярното Иван - родителите на 551 деца са избрали това име, Димитър се казват 433 бебета. Сред момиченцата най-разпространени са Виктория -510 деца, Мария - 474 , и Александра - 347.


Прочетено: 2846 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ФОН Кукерландия 2011, Ямбол Фотографи Йоан Костадинов АНГЛИЯ Созопол. морето Пътна помощ Тройна дъга над Бургас Az sym ot Burgas пътят за никъде Коледен базар в Париж от Бутик Духовности
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development