Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Засилва се контролът върху обектите с обществено предназначение



07 Август 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Във връзка с възникналите в страната взривове от стомашно-чревни заболявания, на първо място хепатит А, Министерството на здравеопазването разпореди на Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) да засилят контрола върху обектите с обществено предназначение.
Извършваните проверки ще са допълнителни, към осъществявания досега от инспекциите текущ контрол.
РИОКОЗ ще засили контрола на обектите с обществено предназначение – най-вече водоизточниците и обектите за питейно-битово водоснабдяване, обектите за производство и търговия с храни, за обществено хранене, крайпътните обекти за обществено хранене и временно настаняване, детските заведения, ученическите лагери и почивните станции.
При проверките инспекторите ще обръщат особено внимание на стриктното спазване на всички здравно-хигиенни изисквания при експлоатацията на обектите - качествено измиване и дезинфекция, наличие на течаща топла и студена вода, правилно хладилно съхранение на суровините и готовата продукция, спазване на личната хигиена от персонала.
Ще се извършат насочени проверки по спазване на чистотата в населените места – редовно сметоизвозване, почистване и измиване на съдовете за събиране и съхранение на битови отпадъци, почистване, а при необходимост и дезинфекция на местата, определени за разполагане на съдовете.
При текущите проверки в лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ ще се обърне внимание на ранното диагностициране с лабораторно доказване на причинителите при случаите с ентероколитен синдром сред рискови контингенти, своевременната хоспитализация при нужда, медицинското наблюдение на контактните, както и на стриктното спазване на наредбата за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести.
През месец юли контролните органи на РИОКОЗ са извършили 17 906 проверки на обекти с обществено предназначение и са издали 607 акта за допуснати нарушения по санитарно-хигиенните норми.



Прочетено: 3124 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Vision оферта заем приятелки евро 2008 полети и пристани 02 Арина Краси Йоан Костадинов Флора Бургас 2009 това си е моята приятелка Жреци на музите 2009 Гъбките
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development