Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Наши и руски ветроходци ще се състезават край Несебър



17 Август 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



От днес до 20 август по черноморско крайбрежие на север до Каварна и на юг до Несебър ще се проведе ветроходната регата Evolution Cup.
Една от целите на регатата е да възроди позабравена традиция от съвместни състезания на български и руски ветроходци, съобщи изп.директор на българската федерация по ветроходство Алексей Минков. Това е съвместно начинание на двете федерации, започнато да се гради още от есента на миналата година, допълни той.
Желаната тенденция е регатата в бъдеще да се разрасне, като привлече участници и от други страни от региона и да се създадат условия състезанието да се превърне в част от европейска верига или кръг от европейско първенство. По тази причина ще се акцентира на състезателния елемент, като са привлечени за участие само състезателни класове яхти.
Регатата ще включва два класа яхти – клас „А” – килови яхти, над 38 фута и клас „В” килови яхти, монотип „Петерсон” /Конрад 25 R/. По предварителни заявки се очакват около 20 яхти с повече от 100 състезатели от България и Русия.
Успоредно с регатата ще се провежда културен фестивал, който ще представи на българската публика красотите на руското изкуство.
Първият етап от регата започва днес. Участниците в състезанието трябва да изминат отсечката Варна-Несебър, която е с дължина 44 морски мили. Паралелно с тях ще отпътуват и участниците във фестивала, които ще изнесат концерт в Амфитеатъра в Несебър.


Прочетено: 2303 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара църква в Созопол Божидара -спокойствие в морската градина Черноморец-Поморие Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия ГРАФИЛА 2009, Бургас Созопол - пристан мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Флора Бургас 2009 Във висините Конкурс прическа Бургас 2009 kq
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development