Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най – добрият фалшификатор на картини в света идва в Бургас



21 Август 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Световноизвестният италиански художник проф. Даниеле Донде и Бургаският свободен университет организират изложба - разпродажба на копия на най-известните картини в света.
Платната, които се представят в Бургас са репродукции на Гог, Густав Климт, Пол Гоген, Клод Моне, Леонардо да Винчи, Реноар и др.
Изложението започва от днес и ще продължи до 5 септември 2006 г.
Проф. Даниеле Ермес Донде е най-известният художник в света, който вече 18 години рисува копия на най-великите платна на старите майстори.
Картините абсолютно точно възпроизвеждат прочутите си оригинали – това е основното правило в работата на художника.
Към платната се издава специален сертификат, за да се избегнат злоупотреби.

Проф. Донде е подбрал сред 400 кописти от цял свят 10 души, които работят само за него. Всеки се е специализирал в претворяване на творчеството на определен автор – Салвадор Дали, Дега, Климт, Модилиани, Реноар...
Художниците работят копията квадратче по квадратче, пренасяйки на новото платно всеки детайл, дори и най-малкия.
Използват се подходящо състарени платна, бои със състав, максимално близък до оригиналите. Рамките за картините винаги се изработват на ръка.
“Превърнах фалшификата в изкуство” – казва проф. Донде, който е признат за най-добрия фалшификатор на картини в света.
Сред неговите клиенти е Имелда Маркос, която е заменила оригиналите на импресионистите с 15 платна на Донде.
Лейди Даяна е откупила 115 картини. Арнолд Шварценегер притежава 12 платна. Принц Алберт, Франк Синатра, папа Йоан Павел II, София Лорен, Роджър Мур, Латоя Джексън и други знаменитости са също негови клиенти.
В България проф. Донде е правил изложби в София, Пловдив, Варна.
В Бургас за първи път неговите картини ще бъдат изложени в Бургаския свободен университет.
Заедно с италианския художник- фалшификатор проф. Даниеле Донде, в Бургас пристигна и Койчо Белчев, който е негов съдружник.
Койчо Белчев е роден през 1922 година в Стара Загора и е наследник на една от най-големите тютюневи компании в Европа - “Марко Белчев и синове”. Фирмата е собственик на цигарената фабрика “Слънце”, основана през 1880 година и национализирана през 1950 година. Неговата фамилия служи за прототип на писателя Димитър Димов за написване на известния български роман “Тютюн”.

Койчо Белчев завършва право и икономика в университета в Цюрих.
Повече от 20 години работи в сферата на финансите в Ню Йорк, САЩ. Става съсобственик на втората по големина финансово-брокерска къща на Уол Стрийт - “Хейдън Стоун”.
Понастоящем Койчо Белчев живее в Швейцария и продължава да се занимава активно с финанси и тютюни. Негово хоби са филантропията и благотворителността. Той става причина над 80 българчета да получат възможност да учат на пълна или частична стипендия в най-престижните и скъпи колежи и университети в САЩ и Европа. Личен приятел с много световни лидери като американския президент Ричард Никсън, президентът на Мексико - Мигел Алеман, Ахти Карелайнен- бивш външен министър на Финландия, както и представители на висшата европейска аристокрация.

От 1990 година Койчо Белчев става съдружник на най-големия художник-фалшификатор в света – проф. Даниеле Донде.
Вече 26 години те изработват и разпродават най-съвършените копия - фалшификати на най-известните шедьоври в живописта. Първата им продадена картина - фалшификат е на Салвадор Дали, откупена от актрисата София Лорен.

Цената на картините, които са изложени в Бургаския свободен университет е специално адаптирана към възможностите на българската публика и варира на от 500 до 1800 евро.



Прочетено: 3523 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Маската Йордановден 2011, Бургас - от Тина Бургас-моста Spirit of Burgas Руски паметник, Бургас жълто Арина Близо до жп гарата Арменската черква Сурп Хач Pepi Бургаският мост
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development