Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най – добрият фалшификатор на картини в света идва в Бургас



21 Август 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Световноизвестният италиански художник проф. Даниеле Донде и Бургаският свободен университет организират изложба - разпродажба на копия на най-известните картини в света.
Платната, които се представят в Бургас са репродукции на Гог, Густав Климт, Пол Гоген, Клод Моне, Леонардо да Винчи, Реноар и др.
Изложението започва от днес и ще продължи до 5 септември 2006 г.
Проф. Даниеле Ермес Донде е най-известният художник в света, който вече 18 години рисува копия на най-великите платна на старите майстори.
Картините абсолютно точно възпроизвеждат прочутите си оригинали – това е основното правило в работата на художника.
Към платната се издава специален сертификат, за да се избегнат злоупотреби.

Проф. Донде е подбрал сред 400 кописти от цял свят 10 души, които работят само за него. Всеки се е специализирал в претворяване на творчеството на определен автор – Салвадор Дали, Дега, Климт, Модилиани, Реноар...
Художниците работят копията квадратче по квадратче, пренасяйки на новото платно всеки детайл, дори и най-малкия.
Използват се подходящо състарени платна, бои със състав, максимално близък до оригиналите. Рамките за картините винаги се изработват на ръка.
“Превърнах фалшификата в изкуство” – казва проф. Донде, който е признат за най-добрия фалшификатор на картини в света.
Сред неговите клиенти е Имелда Маркос, която е заменила оригиналите на импресионистите с 15 платна на Донде.
Лейди Даяна е откупила 115 картини. Арнолд Шварценегер притежава 12 платна. Принц Алберт, Франк Синатра, папа Йоан Павел II, София Лорен, Роджър Мур, Латоя Джексън и други знаменитости са също негови клиенти.
В България проф. Донде е правил изложби в София, Пловдив, Варна.
В Бургас за първи път неговите картини ще бъдат изложени в Бургаския свободен университет.
Заедно с италианския художник- фалшификатор проф. Даниеле Донде, в Бургас пристигна и Койчо Белчев, който е негов съдружник.
Койчо Белчев е роден през 1922 година в Стара Загора и е наследник на една от най-големите тютюневи компании в Европа - “Марко Белчев и синове”. Фирмата е собственик на цигарената фабрика “Слънце”, основана през 1880 година и национализирана през 1950 година. Неговата фамилия служи за прототип на писателя Димитър Димов за написване на известния български роман “Тютюн”.

Койчо Белчев завършва право и икономика в университета в Цюрих.
Повече от 20 години работи в сферата на финансите в Ню Йорк, САЩ. Става съсобственик на втората по големина финансово-брокерска къща на Уол Стрийт - “Хейдън Стоун”.
Понастоящем Койчо Белчев живее в Швейцария и продължава да се занимава активно с финанси и тютюни. Негово хоби са филантропията и благотворителността. Той става причина над 80 българчета да получат възможност да учат на пълна или частична стипендия в най-престижните и скъпи колежи и университети в САЩ и Европа. Личен приятел с много световни лидери като американския президент Ричард Никсън, президентът на Мексико - Мигел Алеман, Ахти Карелайнен- бивш външен министър на Финландия, както и представители на висшата европейска аристокрация.

От 1990 година Койчо Белчев става съдружник на най-големия художник-фалшификатор в света – проф. Даниеле Донде.
Вече 26 години те изработват и разпродават най-съвършените копия - фалшификати на най-известните шедьоври в живописта. Първата им продадена картина - фалшификат е на Салвадор Дали, откупена от актрисата София Лорен.

Цената на картините, които са изложени в Бургаския свободен университет е специално адаптирана към възможностите на българската публика и варира на от 500 до 1800 евро.



Прочетено: 3557 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара къща на ул. Флора Бургас 2009 Светла бургаска среща Графила 2009, Бургас аз ГРОБИЩЕН ПАРК тия бански нищо не скриват...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development