Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва младежката природозащитна бригада в поддържан резерват “Атанасовско езеро”



22 Август 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



На 23 август започва младежката природозащитна бригада “Виа Понтика” в поддържан резерват “Атанасовско езеро” край Бургас.
Доброволци от Българското дружество за защита на птиците, студенти и ученици от цялата страна ще вземат участие в природозащитните дейности в резервата. Бригадата се финансира от Министерството на околната среда и водите и от четири години се провежда съвместно с Регионалната инспекция в Бургас. Спомоществовател на мероприятието е и Студентският съвет към Бургаски университет “Проф. д-р Асен Златаров”.
Задачите, които са си поставили природозащитниците това лято са подновяване на маркировката, изработване и поставяне на нови информационни табели по двете екопътеки в резервата, ремонт на съществуващите изкуствени платформи за гнездене на птици.
Палатковият лагер на бригадирите е разположен в северната част на езерото. Младите хора ще се учат да разпознават птиците, ще следят есенната миграция и ще опознаят защитените територии в региона. Експерти – орнитолози ще изнесат богата лекционна програма, с която ще представят уникалното биоразнообразие на региона.
Историята на “бригадирското движение” в резервата започва още през 80-те години. Така са построени първите изкуствени острови и платформи за гнездене на птици и са укрепени дигите в езерото.


Прочетено: 3447 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Труженики моря Бургас, Флора 2008 ahtopol Декоративната кула до хотел флора 2008 Подводен свят Стара църква в Созопол pepi Цветя Дантела козунак
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development