Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започва младежката природозащитна бригада в поддържан резерват “Атанасовско езеро”



22 Август 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



На 23 август започва младежката природозащитна бригада “Виа Понтика” в поддържан резерват “Атанасовско езеро” край Бургас.
Доброволци от Българското дружество за защита на птиците, студенти и ученици от цялата страна ще вземат участие в природозащитните дейности в резервата. Бригадата се финансира от Министерството на околната среда и водите и от четири години се провежда съвместно с Регионалната инспекция в Бургас. Спомоществовател на мероприятието е и Студентският съвет към Бургаски университет “Проф. д-р Асен Златаров”.
Задачите, които са си поставили природозащитниците това лято са подновяване на маркировката, изработване и поставяне на нови информационни табели по двете екопътеки в резервата, ремонт на съществуващите изкуствени платформи за гнездене на птици.
Палатковият лагер на бригадирите е разположен в северната част на езерото. Младите хора ще се учат да разпознават птиците, ще следят есенната миграция и ще опознаят защитените територии в региона. Експерти – орнитолози ще изнесат богата лекционна програма, с която ще представят уникалното биоразнообразие на региона.
Историята на “бригадирското движение” в резервата започва още през 80-те години. Така са построени първите изкуствени острови и платформи за гнездене на птици и са укрепени дигите в езерото.


Прочетено: 3465 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
полети и пристани 02 Списание Влъхвите Хозяин причала ВИК УСЛУГИ БУРГАС аз  като бебе с майка ми Цветя Катедрала в Париж от Бутик Флора Бургас 2009 РК 4 морето в началото на новата година
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development