Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

104 групи се пускат на “Euro folk” в Царево



29 Август 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Днес, 29 август, от 19.20 ч. в Царево се открива Черноморският събор “Euro folk- Царево”, който ще се проведе в дните от 29 август до 9 септември.
Това е третото издание на фестивала под шапката на Музикални празници “Еuro folk” – фестивална верига с прояви в градовете
В. Търново, Свиленград, Москва, Цариброд /Сърбия/, Кошице /Словакия/ и други европейски градове, които споделят основните идеи на еврофолкакадемията.
Официално фестивалната седмица ще открие кметът на общината инж. Петко Арнаудов.
Концертите ще са на откритите сцени в Царево и Лозенец.

Организатор на фестивала са Община Царево и “Еврофолкакадемия” – В. Търново.
Фестивалът се оформя като сериозна и значима проява, която има за цел да съхрани и популяризира красотата и самобитността на фолклорните традиции на различните народи и етноси.
Местни самодейни фолклорни формации ще представят богатството и колорита на Странджанското народно творчество.
Тази година участниците във фестивалните дни са почти три пъти повече от миналата – над 2000 души от 104 фолклорни групи.
Със свои изпълнения във фестивала ще участва и танцов ансамбъл към Посолството на Индонезия в България. Поканени са и фолклорни ансамбли от Русия, Гърция и Турция.

Отличителна особеност на всички фестивали от веригата “Euro Folk” е, че се правят пълни телевизионни записи на сценичните изпълнения и се изработват видеоклипове, които представят красотата на традиционните народни изкуства в ефира на България, Европа и света.

В концерта тази вечер ще бъдат представени фолклорни групи от София, с. Калековец, Пловдивско, с. Ведрина, област Добрич, с. Гостиля, област Плевен, от Стара Загора и други.


Прочетено: 2563 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща Созопол Pepi Странджа през есента Графила 2009, Бургас Кокили за Строители Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol флора 2008 Флора Бургас 2009 водопадите край с .Стоилово.JPG Бургас, Богориди
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development