Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над 1800 обаждания на безплатна гореща линия за консултации на онкологично болните



30 Август 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Над 20 обаждания постъпват всеки ден на безплатния телефон 0800 11 202, който Българската телекомуникационна компания (БТК) предостави за консултации на пациенти с онкологични заболявания. Безплатната БТК линия е част от дългосрочната стратегия на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), която има за цел да подпомага и консултира пациенти с онкологични заболявания.

Инициативата започна преди повече от два месеца и се осъществява с подкрепата на Президента на Република България и на Международния женски клуб.

За изминалите над 130 дни на четирите БТК телефона, които се намират в София, Пловдив и Сливен, са постъпили над 1800 обаждания. Най-често задаваните въпроси са за липсата на лекарства, което е около 40% от общия брой на обажданията. След анализ на постъпилата информация, АПОЗ изпраща обобщени данни към Министерството на здравеопазването, Министър председателя, Председателя на Народното събрание и Президента.

„БТК е социално ориентирана и отговорна компания. За нас е привилегия да сме партньори с организация като АПОЗ, която се грижи за подобряване на благосъстоянието на хората с онкологични заболявания. Вярваме, че нашата съвместна работа подпомага тази благородна кауза”, заяви Димитър Цонев, Говорител на БТК.

„Безплатната линия, която БТК ни предостави, е изключително важна както за нас като организация, така и за пациентите. Основната роля на БТК телефона е своевременното предотвратяване на кризи въз основа на постъпили сигнали”, заяви Евгения Адърска, Председател на АПОЗ. „Чрез телефон 0800 11 202 ние осъществяваме директен контакт с хората с онкологични заболявания и успяваме да им предоставим по най-бързия начин нужната им информация и подкрепа”, добави тя.

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания - АПОЗ и приятели е учредена през месец април 2004 г. Създаването й е сериозна крачка в развитието на пациентското движение на онкологично болните именно поради ангажираността й към всички видове онкологични заболявания. Безплатната БТК линия ще се ползва безвъзмездно от АПОЗ до април 2007 година.


Прочетено: 3847 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ От моста в Слънчев Бряг витраж5 жълто и сиво Стилът на знаменитостите Първа копка Underground строителство Конструкция място и за влюбени Художник
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development