Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Над 1800 обаждания на безплатна гореща линия за консултации на онкологично болните



30 Август 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Над 20 обаждания постъпват всеки ден на безплатния телефон 0800 11 202, който Българската телекомуникационна компания (БТК) предостави за консултации на пациенти с онкологични заболявания. Безплатната БТК линия е част от дългосрочната стратегия на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), която има за цел да подпомага и консултира пациенти с онкологични заболявания.

Инициативата започна преди повече от два месеца и се осъществява с подкрепата на Президента на Република България и на Международния женски клуб.

За изминалите над 130 дни на четирите БТК телефона, които се намират в София, Пловдив и Сливен, са постъпили над 1800 обаждания. Най-често задаваните въпроси са за липсата на лекарства, което е около 40% от общия брой на обажданията. След анализ на постъпилата информация, АПОЗ изпраща обобщени данни към Министерството на здравеопазването, Министър председателя, Председателя на Народното събрание и Президента.

„БТК е социално ориентирана и отговорна компания. За нас е привилегия да сме партньори с организация като АПОЗ, която се грижи за подобряване на благосъстоянието на хората с онкологични заболявания. Вярваме, че нашата съвместна работа подпомага тази благородна кауза”, заяви Димитър Цонев, Говорител на БТК.

„Безплатната линия, която БТК ни предостави, е изключително важна както за нас като организация, така и за пациентите. Основната роля на БТК телефона е своевременното предотвратяване на кризи въз основа на постъпили сигнали”, заяви Евгения Адърска, Председател на АПОЗ. „Чрез телефон 0800 11 202 ние осъществяваме директен контакт с хората с онкологични заболявания и успяваме да им предоставим по най-бързия начин нужната им информация и подкрепа”, добави тя.

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания - АПОЗ и приятели е учредена през месец април 2004 г. Създаването й е сериозна крачка в развитието на пациентското движение на онкологично болните именно поради ангажираността й към всички видове онкологични заболявания. Безплатната БТК линия ще се ползва безвъзмездно от АПОЗ до април 2007 година.


Прочетено: 3865 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
врабец св. Николай Чудотворец Камини CLAM ВИК УСЛУГИ БУРГАС ПОЛКОВНИКА Стилът на знаменитостите Театър за драма. опера и балет, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 небе Конкур глазами зрителя МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development