Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Комисията по здравеопазване се събра извънредно, но не за кризата в болницата



07 Ноември 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Сдружение ГЕРБ Бургас изказва недоумението си от изявленията на ръководството на болницата и декларацията на комисията по здравеопазване към местния парламент по повод дълбоките проблеми в МБАЛ Бургас.
Най- притеснителното е, че за толкова години, комисията по здравеопазване не се събра нито веднъж извънредно, за да обсъди многото съществуващи кризисни ситуации в Бургас – опасността да спрат плановите операции, дълбоката криза с липсата на кръв, липсата на важни специалисти в много области на медицината, ежегодните грипни епидемии и прочие. Ако беше го правила, със сигурност бургаското здравеопазване щеше да е на по- добро ниво. Вместо това, комисията по здравеопазване се събра извънредно не за друго, а за да приеме декларация против позицията на гражданско сдружение ГЕРБ.
Реакцията на сдружение ГЕРБ по повод кризата в МБАЛ беше абсолютно добронамерена и с готовност за диалог. Ответните политически изявления показват още не един и два проблема.
Да обвиниш някой, който се е опитал публично да посочи проблемите в здравното заведение в политически популизъм и предизборна кампания е най- малкото неетично. Още повече, когато тези обвинения са отправени от хора, чийто постове се дължат на политическо назначение.
Когато лекари сами вкарат политическата тема в реална кризисна ситуация в бургаското здравеопазване, значи мислят не експертно, а партийно.
Когато лекари престанат да се чувстват част от колегите си и започнат да демонстрират административно – команден стил, това означава, че са се превърнали по- скоро в политици, отколкото в медици.
Когато лекари, било то и управляващи болница, вместо да се вслушат в проблемите на здравното заведение, в гласа на пациентите, колегите си, гражданските организации, каквато е и ГЕРБ, започнат да търсят конфронтация, а не диалог, то със сигурност са се откъснали от реалността.
И въпреки, че ще получат обвинения в политически популизъм, призоваваме партиите и гражданските сдружения да не спират да алармират за реални проблеми, като тези в бургаската болница. Иначе не би имало смисъл от съществуването им. Избори ще има и след година, и след две, но по тази логика всички трябва да мълчат и да не посочват проблеми.
Не един, а десетки пъти през годините съдебният лекар д-р Галина Милева, която е и член на УС на сдружение ГЕРБ Бургас е алармирала пред медиите за състоянието на моргата и здравеопазването. Досега обаче нямаше никаква реакция от компетентните лица.
Сдружение ГЕРБ ще продължи да алармира за проблемите в МБАЛ въпреки негодуванието на имащите отношение управляващи към бургаското здравеопазване.
В знак на добронамереност и действителна загриженост към проблемите на здравеопазването, ГЕРБ ще се опита да помага според силите и възможностите си за разрешаването им, макар и с наглед малки неща. Сдружението в Бургас имаше идея да инициира среща с местната власт, комисията по здравеопазване, ръководството на болницата. От реакцията им обаче стана ясно, че такъв диалог не е желан.
Сдружението да дари до края на годината ехограф на родилно отделение с ясното съзнание, че ако всички се опитаме да помогнем, проблемите ще бъдат решени много по- лесно.
Сдружение ГЕРБ Бургас остава отворено за истински диалог, а не за политически упражнения.



Прочетено: 2898 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извор на Марина река Конкурс прическа Бургас 2009 флора 2008 бургас лека вечер врабец Хебел ремонтира,кормилна система моите цветя Декабрь 2017 года Есен в Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development