Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Еко-сдружение сезира прокуратурата за корупция в Царево



29 Ноември 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



 Екологичната организация “Зелени Балкани” сезира прокуратурата за нарушения в община Царево. Сигналът с данни за корупция и злоупотреби с власт при управление на общинско имущество бе изпратен и до Министъра на правосъдието, Главния прокурор и парламента. В писмото, представителят на еко-сдружението Константин Дичев сигнализира за действия на кмета Петко Арнаудов и негови служители, които според думите са ощетили общината със стотици хиляди лева.
 В сигнала се цитират извадки и коментари от доклад на Държавен финансов контрол, според който на кмета Арнаудов са съставени 112 акта за злоупотреби с обществени поръчки, търгове и общински имоти. По две от констатациите в одитния доклад са образувани предварителни производства. Според Дичев обаче те са за незначителни нарушения, в сравнение с други, ощетяващи в много по- голяма степен общината.
 “Общината е толерирала определени фирми за сметка на други при конкурси за обществени поръчки”, става ясно още от изпратения сигнал. Списъка с нарушения е бил подаден на компетентните органи още преди година. Според Дичев обаче нито един от тях не е излязъл със становище по повод сигналите за корупция.
 “Зелени балкани” се обръща към главния прокурор на България Борис Велчев като последна инстанция в предсъдебното производство с надеждата, че престъпилите закона, както и техните укриватели ще бъдат съдени правомерно и прокламираното от всички власти желание за борба с корупцията и престъпността не е само едно добро намерение”, се казва още в разпространеното днес писмо.
 “Представители на никоя еко-организация не са правили опит да се свържат с нас. “Зелени Балкани” и другите подобни трябва да започнат да се занимават със своите неща, а не с работата на компетентните инстанции.”, коментира обвиненията Валентина Василева, ръководител на дирекция “Образование и култура” към община Царево.


Прочетено: 2158 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Слънчоглед евро 2008 Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан така е по-добре джу зън-зън Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Ученички Парк в Бургас, Младежки дом ЦЪРКВА моите цветя отгоре е по-забавно и по-безопасно
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development