Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Гимназията по селско стопанство “Златна нива” в Айтос спечели проект по ФАР на стойност 78 хил. евро



11 Декември 2006, Понеделник


Автор: Burgas Info



Айтоската професионална гимназия по селско стопанство “Златна нива” спечели проект по програма ФАР. Проектът „Интеграция на етническите малцинства и изграждане на Център в подкрепа на земеделието” е на стойност 78088 евро и трябва да бъде реализиран в рамките на една календарна година. Центърът ще бъде оборудван с два кабинета, в които ще се осъществява професионалното обучение на безработни лица от малцинствените групи. В рамките на една година ще бъдат проведени общо шест курса по растениевъдство и животновъдство. Всички бизнес консултации и професионални обучения ще се водят от специалистите агрономи и зоотехници на ПГСС ”Златна нива” – Айтос.

В Центъра ще се провеждат консултации със земеделски производители и ще се изготвят проекти по Програма САПАРД. Обучението ще е насочено към усвояване на умения за отглеждане на билки и нетрадиционни земеделски култури. В сферата на животновъдството акцентът ще бъде поставен върху пчеларство, бубарство и биволовъдство. Ще бъде разработена технология за екологично торене на база отглеждането на червения калифорнийски червей. Проектът предвижда 600 евро само за развъждането на този рядък вид, който е хит в световен мащаб.

Основната цел на проекта е да се осигурят специалисти, които имат право на квоти за износ в ЕС. Обучаваните ще бъдат регистрирани като земеделски стопани, съобразно изискванията на Европейската общност.



Прочетено: 5501 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Учебници CALLAN метод Аз в Лондон Лутън Декоративната кула до хотел Бургас, ФЛОРА 2008 жажда за светлина Черноморец-Поморие -1- ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development