Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новите собственици на комплекс Аркутино се срещнаха с областния управител



13 Декември 2006, Сряда


Автор: Burgas Info



Новите собственици на комплекс Аркутино се срещнаха днес с областния управител Любомир Пантелеев.

Том Мейсън и Грег Камерън са представители на най-големия в света инвестиционен тръст “Equity trust”. Те управляват различни инвестиционни фондове, свързани с придобиването на собственост в страните от Източна Европа. Досега в България са купили терени край Кранево, Обзор и Аркутино.

През юли тази година бе финализирана сделката по продажбата на земята на целия комплекс Аркутино от страна на “Главбулгарстрой”, около 576 дка до резерват Ропотамо. Новият собственик на обекта е английското дружество “R2R Arqutino” ЕАД.

Идеята на инвеститорите е на това място да се изгради супермодерен туристически комплекс, който да се съчетава с уникалната природа на района. Предвидените инвестиции са в размер на над 500 млн. евро. Вече са изготвени и архитектурните проекти на бъдещото строителство.

“Имаме горчивия опит от строителството на север от Бургас и аз смятам, че природата там в голяма степен е увредена”, каза областният управител Любомир Пантелеев. Той допълни, че това не бива да се повтаря и по Южното Черноморие.

            “Ние сме разгледали цялото Черноморие и не искаме да строим комплекси като тези на север от Бургас. Ще направим нещо различно и уникално, като съчетаем исторически ценности и природни забележителности”, отбеляза изрично Том Мейсън.

            На срещата се спомена и за спора на Главбулгарстрой и община Приморско за пясъчните дюни като новите собственици на комплекс Аркутино обещаха, че дюните няма да бъдат засегнати по никакъв начин и ще бъдат съхранени.



Прочетено: 3322 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец-Поморие За Майсторите!!!!!!! на тела Гиацинт МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Бургас, ФЛОРА 2009 Машините на Леонардо тръби Aerogara Byrgas Kapoto
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development