Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Населените места, курортните селища и промишлените зони няма да бъдат включени в Натура 2000



29 Декември 2006, Петък


Автор: Burgas Info



Населените места, курортните селища и промишлените зони няма да бъдат включени в предложените защитени зони по Натура 2000. Това заяви зам. министърът на околната среда и водите Йордан Дардов на състоялата се среща с кметове и представители на общинските съвети от Бургаска област.

Урбанизираните територии и терените, които са предвидени за застрояване, съгласно одобрените общи устройствени планове на общините, също няма да бъдат включени в Натура 2000. Съществуващите защитени територии, обявени съгласно Закона за защитените територии, запазват своя статут в случаите, когато се припокриват със защитени зони по Натура 2000.

Зам. министърът подчерта, че не се предвиждат забрани за строителство и няма да се променя собствеността на земите. Според него включването на земи в мрежата от защитени зони ще повиши стойността им, както това се е случило в другите европейски страни. Съгласно Директивите за птиците и местообитанията, всички инвестиционни предложения за строителство и дейности в защитени зони ще бъдат подлагани на предварителна оценка за степента на въздействие на инвестиционното предложение спрямо конкретния предмет на защита. Предвижда се предварителната оценка на съвместимостта на инвестиционното предложение да се интегрира със сега действащите процедури по оценка на въздействие върху околната среда и екологична оценка.

Кметовете на Черноморските общини поставиха въпроси свързани със съгласуването на общите устройствени планове и възможните ограничения за развитие на туризма.



Прочетено: 2864 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Бургаският кей Странджанска гора Театър за драма. опера и балет, Бургас Данил Жълтурче моите цветя Гимназия Раковски НЕБЕСЕН ПОГЛЕД
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development