Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

РИОСВ даде краен срок на "Лукойл" за нефтения разлив



29 Декември 2006, Петък


Автор: Burgas Info



Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас даде предписание на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД най – късно до 10 януари да приключи почистването на замърсения с нефтопродукти терен.

Замърсяването е причинено от пробив в нефтопровода в участъка на около 1500 метра от разклона на пътя с. Братово – кв. Горно Езерово. Ремонтните работи по отстраняване на аварията са започнали незабавно. Поради ниските температури на въздуха и предприетите мерки от страна на дружеството замърсяването е локализирано на площ от 400 кв. м  в ниската, обрасла с тръстики част под пътя. Продължава изпомпването на нефтопродукта със специализирана техника и се изгребва замърсения повърхностен почвен слой.

“Дейностите по почистването няма да бъдат преустановени и през празничните дни до пълното отстраняване на щетите. Част от замърсената почва вече е транспортирана до основната площадка на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД. До края на месец януари цялото изгребано количество пръст ще бъде третирано в пещта за изгаряне на твърди отпадъци”, съобщиха от рафинерията.

РИОСВ ще извърши повторна проверка на терена до 10 януари 2007 г. Размерът на санкцията, която инспекцията ще наложи ще бъде определен след получаване на резултатите от анализа на почвените проби, който е възложен на Регионална Лаборатория  Бургас. Санкцията за замървсяването на 1 кв. м. земна повърхност с нефтопродукти е 17 лева. Тази сума се умножава по коефицент според степента и големината на замърсяването.



Прочетено: 1959 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Есен в Странджа Строители на съвременна България полети и пристани 01 Машините на Леонардо закачалки 1 Стара църква в Созопол Pepi хотел приморец Дива свиня зад решека Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development