Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Айтос поема стопанисването на зоопарка



05 Януари 2007, Петък


Автор: Burgas Info



Община Айтос ще поддържа зоопарка в града след решение на Общинския съвет, съобщиха от общинската администрация. Причината е, че на конкурса за нов стопанин, който се проведе в края на миналата година не се яви нито един кандидат.

Общината се ангажира с поддържането на клетките, инсталациите за хранене, отглеждане и хигиена на животните.

С приемането на Закона за биологичното разнообразие и във връзка с Наредба №6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологическите градини, издадена от МОСВ, Общината като собственик е необходимо да предприеме необходимите действия за получаване на лиценз за зоопарка в срок до октомври 2007 г. Айтоският зоопарк обаче се нуждае от основен ремонт.

Още през 2005 година общинската администрация изработи проект за основен ремонт, реконструкция и разширяване на зоопарка, с обща стойност на инвестицията от 531 758 лв. С него Общината ще кандидатства пред европейските структурни фондове. Проектът включва дейности за обновяването и разширяването на клетките, изграждане на зала за презентации и музей с образователни цели.

Дейност „Зоопарк” вече е включена в структурата на администрацията с шест щатни бройки, назначен е и нов управител.

Айтоският зоокът е един от 18-те в страната и най-близо до Черноморското крайбрежие. Създаден е преди повече от 30 години и е част от изкуствено създадения парк „Славеева река” и Етнографския комплекс „Генгер”.

От няколко години община Айтос е в договорни отношения с някои от най-големите зоопаркове в България за размяна на редки животински видове с цел създаване на потомство.



Прочетено: 2592 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дива свиня зад решека Във висините Стилът на знаменитостите Неизмазана тухлена селска къща Театър за драма. опера и балет, Бургас Забранено за нудисти Поглед от дрон Над Община Бургас Зеленина в Странджа Пролет, кокичета сред тухли Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development