Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Воден проект на стойност 21 млн. евро обсъдиха днес



31 Януари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



Заседание на Управителния комитет на Интегриран воден проект за град Бургас се състоя днес в Общината. Той е финансиран от Програма ИСПА на ЕС чрез Финансов меморандум 2005/BG/P/PE/003, от Европейската банка за възстановяване и развитие и от държавния бюджет. В заседанието участваха зам.-кметът по финанси г-н Васил Караманов, г-жа Йорданка Стоянова, директор на ИА ИСПА-МРРБ, г-н Ганчо Тенев, управител на ВиК ООД - Бургас и експерти. Представени бяха резултатите от работата по проекта до момента.

На 28.12.2006 г. в официалния журнал на ЕК е публикувано съобщението за начало на тръжните процедури по проекта.

Следващата цел пред нас е да финализираме успешно тръжните процедури до края на април и до края на май да подпишем договорите за строителство и строителен надзор, каза г-жа Стоянова.

Тя благодари на експертите от общината и ВиК, които са помогнали при подготовката на тръжните документи. Тръжната процедура за стоителството ще бъде открит международен търг, като крайният срок за подаване на документи за участие е 15.04.2007 г. Търгът за строителен надзор ще протече в два етапа.

Не очакваме забавяния след края на порцедурата и ако всичко приключи успешно, се надяваме, че през май ще започнем да строим, заяви г-н Тенев.

Тристранното споразумение за изпълнението на “Интегриран воден проект в гр. Бургас“ бе подписано през август 2006 г. между Община Бургас, “ВиК”-Бургас и ИА “ИСПА”-МРРБ.

Проектът е на стойност 21 млн.евро. 10 млн.80 хил. евро се осигуряват от дирекция ИСПА към регионалното министерство, а останалите средства са от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Проектът има три лота-изграждане на магистрален водопровод, реконструкция на водоснабдителната мрежа, включително и нова канализационна мрежа в кв. “Победа”, и третично стъпало на градската пречиствателна станция.

Крайният срок за осъществяването му е 2010 г.



Прочетено: 2257 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Небе Пътна помощ производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени pepi информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Залив край Созопол Флора Бургас 2009 Един рицар в Париж от Бутик Попрошайка воробей Конникът в парк аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development