Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебърлии зарязаха лозята



14 Февруари 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



Жителите на Несебър се събраха за традиционното зарязване на лозята и отбелязването на празника на винари и лозари – Трифон Зарезан. Домакините на празника бяха членове на ЗПК “Несебър”, които организираха ритуала в лозовия масив “Мерло” край с. Тънково.
Пръв лозето заряза председателят на земеделската кооперацията Стайко Гургов, а след него и зам. кметът на община Несебър Иван Цанев.
”Макар сполетялото ни бедствие и проливни дъждове през месец юли м. г., 2006 г. бе успешна и благодатна за ЗПК „Несебър””, сподели председателят Гургов и посочи конкретни резултати от положените усилия. 144 т. мерло, 124 т. мускат отонел и 51 т. памид са прибрали от лозовите масиви земеделците. От своя страна това довело и до добра финансови реализации и е осигурило възможност за закупуване на нова техника, с оглед по-добро качество и по-висока производителност, похвалиха се от земеделското ръководство.

Точно в 12.00 ч. на ул.”Л.Каравелов” /на стария пазар в новата част на града/, община Несебър пък организира общоградско веселие, посветено на пазача на лозята Св. Трифон. За повдигане градуса на настроението се погрижиха ФА „Слънчев бряг”, оркестър „Сакар” и народните певци Жечка Сланинкова и Данислав Кехайов.

По-късно днес своята почит към Св.Трифон, но и към Св.Валентин ще отдадат и дружеството на несебърските художници. Притворили в цветове двете опияняващи вдъхновения, местните творци са подготвили изложба, озаглавена „Вино и любов”. Резултатът от амбициозното начинание може да видите днес от 17.30 ч. в общинската галерия /„Конферентен център „Несебър”/.



Прочетено: 2425 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Река Сена, Париж от Бутик Pepi Vision Бургас., ФЛОРА 2008 Мото клуб Вече съм голяма попътна Конкурс прическа Бургас 2009 Данил докато ние спи, те творят Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development