Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С мнение за съд приключи следствието за нелегалната печатница в Бургас07 Юли 2004, Сряда


Автор: Burgas InfoС мнение за съд приключи следствено дело № 160/17.02.2004 г. на Окръжна следствена служба – Бургас срещу петима обвиняеми за фалшифициране, продажба и разпространение на щатски долари. Делото е внесено в Окръжна прокуратура - Бургас на 30.06.2004 г.
В престъпната група участват лицата: Михаил Димитров Теохаров, Мартин Василев Динков, Александър Христов Христов, Радостин Колев Радев и Еленка Асенова Фердинандова.
Следственото дело е образувано на 17.02.2004 г. със собствено постановление на основание получена справка от ДНСБОП – МВР, с която се иска провеждане на съвместни полицейски и процесуално-следствени действия на НСБОП и ОСлС Бургас по повод събрани данни за извършени престъпления по чл. 243 и 244 от Наказателния кодекс. В справката се съобщава, че в НСБОП-МВР е постъпила оперативна информация за лице с малко име Сашо от гр. Бургас, което предлага за продажба неистински банкноти с номинал 100 щатски долара. Сочи се, че същият предлага сделка на стойност 260 000 щатски долара, които са предназначени за износ в чужбина. По оперативен път е получена мостра от тези неистински щатски долари, които след сравнителен анализ от “Сикрет сървиз” САЩ се оказват неизвестен до момента фалшификат.
При оглед на местопроизшествие и претърсване в печатница намираща се в гр. Бургас са открити и иззети множество полиграфски материали, представляващи цялата предпечатна подготовка за изготвянето на фалшификатите, включително плаки, астралони, плоча с релефа на банкнотите, голямо количество хартия с нанесени на нея защитни елементи на доларови банкноти. В печатницата е намерена и необходимата за производството техника, както и лист с отпечатани 6 броя стодоларови банкноти, в дървена кутия е намерена една стодоларова банкнота, в мъжко кожено яке е открит плик съдържащ 7 броя стодоларови банкноти, две от които без номер.
В къщата обитавана от обвиняемите Радев и Фердинандова е открит компютър, в твърдия диск, на който е открита цялата предпечатна подготовка за изготвянето на неистински стодоларови банкноти. В спалното помещение на жилището са открити и иззети 143 броя стодоларови банкноти с няколко повтарящи се серийни номера. Иззети са клишета с изображения на стодоларови банкноти, самоделно изготвено устройство за термично нанасяне на лепило, множество листи с нанесени защитни елементи на стодоларови банкноти и ламинатор. Впоследствие при изготвената техническа експертиза е установено, че устройството за термично нанасяне на лепило и ламинатора са използвани за слепването на хартията при изготвянето на фалшификатите.
За доказване на обективната истина по разследвания случай са изготвени осем експертизи, които са приобщени към материалите по следственото дело.


Прочетено: 2003 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Хималаи Черноморец Бургас ГРОБИЩЕН ПАРК МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. моите цветя Париж - моста на Александър 3-ти ВИК УСЛУГИ БУРГАС “Бакти+“ Препарат за септични ями Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development