Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

"Кроношпан" с максимални глоби за замърсяванията



06 Март 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас е наложила максималната санкция за миризми на дървопреработвателното предприятие “Кроношпан - България” АД. Санкцията е в размер на 2000 лева месечно и е в сила от юни 2004 г. Освен нея, към момента има наложени и действащи още шест текущи месечни санкции на предприятието за замърсяване на атмосферния въздух. Общият им размер надхвърля 5 000 лева.

РИОСВ ежемесечно прави проверки в “Кроношпан - България” АД и е предприела нужните мерки спрямо предприятието съгласно законовите си правомощия. От началото на годината експерти са извършили и три проверки по сигнали от граждани за миризми в района на жилищен комплекс “Славейков”.

Според експертите, причината за миризмата на дървесина във въздуха се дължи на отделянето на терпеновите въглеводороди при изсушаване на боровата дървесина, което е силно осезаемо при неблагоприятни метеорологични условия – висока влажност на въздуха, югозападен вятър или температурна инверсия. Дадено е предписание при подобни климатични условия да бъдат намалявани  мощностите на работа на сушилните. Според данни от измерванията, емисиите на въглеводороди във въздуха са повече от три пъти под пределно допустимите концентрации. Освен контролните измервания от РИОСВ, фирмата извършва и собствен мониторинг на замърсителите на атмосферния въздух.



Прочетено: 2623 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Az sym ot Burgas Индивид в Червено море Воробей от страха полез на стенку Spirit of Burgas Международен Семинар на фризьорите София Странджа рожден ден МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. На Вая Алеята-Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development