Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Чистка на общинари в Несебър



13 Март 2007, Вторник


Автор: Burgas Info



 

Хората от екипа на бившия кмет на Несебър Николай Трифонов са подали заявления за напускане днес. Те са били принудени да направят това, след като за всички тях са били подготвени заповеди за уволнение. "Не ни оставиха почти никакъв избор. Трябваше да избираме между уволнението и т.нар. доброволно напускане", съобщи един от освободилите поста, пожелал анонимност.

От днес аут от общината са двамата заместник кметове Иван Цанев – евроинтеграция и временно изпълняващ длъжността кмет допреди няколко дни и Георги Георгиев, отговарящ за строителството.

Оставки са подали още главният секретар на общината Миглена Щерионова, главната счетоводителка Росица Петроханска, съпруга на общинския лидер на БСП Георги Петрохански, както и пресаташето на общината Галя Стратиева.

На мястото на Цанев е бил назначен бившият зам. кмет по евроинтеграция Янчо Янев. Освен него в общинската администрация остава и заместник кмета по туризъм Мария Недялкова и главният архитект Валентин Димов.

Тоталната смяна на екипа стана след като в събота на извънредна сесия на общинския съвет за кмет на Община Несебър бе избрана инж. Магдалена Мандулева. Тя ще изпълнява длъжността до местните избори през октомври.  Не е изключено областният управител да оспори избора на Мандулева, след като получи протокола от заседанието на местния парламент за избора й. Избирането на кметицата предизвика и сътресения в БСП. Въпреки неодобрението към Иван Цанев, който бе алтернативната кандидатура на Мандулева , местните лидери са били заставени да го подкрепят от партийното си ръководство. Вестник "Черноморски фар"  съобщава днес и за смяна на БСП- лидера в Несебър Георги Петрохански, заради възникналите в тази връзка вътрешнопартийни противоречия.

 

 



Прочетено: 4276 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пътна помощ Рози ahtopol самотна обитателка аз Рибарското селище край Бургас Европейка централна градска тоалетна Гиацинт Хебел ремонтира,кормилна система Един докато ние спи, те творят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development