Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Глобени търговци на иглика в Бургас



02 Април 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info



 

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас състави три акта за продажба на лечебна иглика при проверка на Цветница.
Тримата нарушители са предлагали букетчета иглика пред църквите “Иван Рилски” и “Св. Богородица”.  Отнети са им общо 2 370 стръка иглика, оформени в 132 букета. Законът за лечебните растения предвижда глоба до 3 000 лева. Всички нарушители са от Котел и растенията са събрани на територията на Общината. Иззетите растения ще бъдат унищожени, уточниха от инспекцията.
Видът е билка под режим на ползване, за чието събиране се отпускат квоти. През тази година не е издавано разрешение за събирането на лечебна иглика на територията на РИОСВ – Бургас. Екоинспекторите ще изпратят предупредителни писма до общината и Държавното лесничейство в Котел да предприемат мерки за засилване на контрола.
Експертите  провериха най-посещаваните храмове, пазарите и централните улици в Бургас за нерегламентирана търговия с видове от дивата флора.
Не е установена продажба на други защитени видове.



Прочетено: 2176 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ograda Над Община Бургас  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Журналистка Bulgarian Airlines...ама в Кайро Алеята-Бургас Флора Бургас 2009 Spirit of Burgas Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Ловец, авджия майк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development