Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

9 организации пращат изборни наблюдатели



03 Май 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

9 неправителствени организации ще наблюдават изборите за депутати в Европарламента-съобщи в Бургас говорителят на ЦИК Александър Александров. До този момент в ЦИК има регистрирани 6 социологически агенции, които са поискали разрешение за паралелно преброяване на гласовете на избирателите. Крайният срок за подаване на документи за издаване на подобни разрешения е 4 май.
Двамата говорители на ЦИК Александър Александров и Бисер Троянов са в града по повод обучение на РИК и представители на държавата, общината и полицията свързани с организирането на изборния процес.
Има вероятност двойното преброяване на гласовете –веднъж за партиите, след това за предпочитанията /преференциите / да създаде известни трудности. Това е новият момент на тези избори, който трябва да бъде отработен, каза Алексанър Александров.
Първите резултати от вота на 20 май ще станат ясно най-рано след 72 часа, каза Бисер Троянов. Той допълни, че ще се изчака след изборната нощ въвеждането на резултатите от районите комисии и задължително повторното въвеждане на секционните протоколи в изчислителния пункт, който се намира в ЦИК. Имената на избраните 18 български евродепути ще бъдат ясни до 25 май.
Двамата говорители заявиха, че по никакъв начин изборите няма да попречат на абитуриенските балове в страната по това време. Становището на ЦИК е, че не е необходимо да се предвиждат допълнителни ограничителни мерки в училищата където ще има избирателни секции и сборни пунктове на абитуриенти. Би могло обаче, кметовете да предвидят определени мерки, с които да се регламентира достъпа на абитуриентите в сградата така, че да няма пречки при подготовката и при приключване на изборния ден./darik.net/



Прочетено: 2441 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Краси Конкурс прическа Бургас 2009 Welcome singing in the rain :))) Инкубатори за люпене на яйца РК Несебър МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Първа копка Долно Езерово Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development