Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Учредиха обществен съвет за интеграция на хора с увреждания



09 Май 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



 

Обществен съвет за интеграция на хора с увреждания на територията на област Бургас бе учреден днес. Това стана със заповед на областния управител Любомир Пантелеев.
На срещата присъстваха представители на общините, териториалните поделения на държавната администрация, синдикални организации и неправителствени организации и др.
Общественият съвет ще работи като орган за осъществяване на консултации, сътрудничество и координация, с цел формиране и реализиране на политиката на интеграция на хора с увреждания.
Съветът ще осъществява дейности в насока повишаване на информираността  на обществото за проблемите и възможностите на инвалидите и промяна на обществените нагласи спрямо тях, за промяна модела на грижа за деца с увреждания от настаняването им в специализирани институции към грижи в семейна среда.  Бяха обсъдени възможностите за подобряване на материалните условия и качеството на живот  в специализираните заведения, създаване на равни условия за спорт, отдих, туризъм и участие в културния живот. Общественият съвет ще регламентира ясен механизъм за постоянно наблюдение и контрол за спазване на правата на хората с увреждания и недопускане на дискриминация, основана на увреждане.



Прочетено: 2015 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Четвърти рожден ден За Майсторите!!!!!!! Лятната естрада в Морската градина Созопол HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО майк моят изгрев тръби Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Пожарната в Бургас Дружинката пътят за никъде
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development