Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сменяме личния си лекар през юни



31 Май 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Здравноосигурените граждани могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при друг общопрактикуващ лекар от 1 до 30 юни, съобщиха от Здравната каса. 
Смяната може да се извърши два пъти годишно - през месеците юни и декември, като пациентът има право да избере личен лекар на територията на цялата страна. За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар. Това, както и включването на пациентите в листата на новоизбрания общопрактикуващ лекар, се извършва по служебен път от РЗОК.

 Хората, които искат да направят такава смяна, трябва да закупят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. Цената й е 0,10 лв. и в районните здравноосигурителни каси (РЗОК) има информация за местата, откъдето може да се закупи.  

При новоизбрания лекар заедно с регистрационната форма се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Ако здравноосигуреното лице все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на ОПЛ.

 Информация за лекари, сключили договор с НЗОК, се предоставя от РЗОК, където има списъци с имената, адресите, телефоните и специалностите на изпълнителите на медицинска помощ.

 



Прочетено: 3313 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков Флора Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Слънчоглед Изпращане... Странджанска гора Български секс магазин Ирис Люцерна Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development