Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Затвориха временно 16 обекта в Бургаско04 Юни 2007, Понеделник


Автор: Burgas Info 

16 обекта са спрени временно от експлоатация при проверки, извършени от инспеткори на РИОКОЗ. Инспектирани са 265 заведения за хранене и развлечения, детски лагери, почивни станции и хотели, хранителни магазини. Съставени са 42 акта и 45 предписания.
Целта на проверките бе да се установи готовността на производители и търговци в началото на летния сезон за спазване на санитарно-хигиенните номри.
Регистрация на обектите за производство и търговия с храни, наличие на действаща система за управление на безопасността на храните, течаща топла и студена вода, качество на измиване и дезинфекция, правилно хладилно съхранение на суровините и готовата продукция, спазване на технологичните изисквания при приготвяне и сервиране на храната, предлагане на готовите ястия за консумация в деня на приготвянето, личната хигиена на персонала са част от задължителните изисквания, обект на проверка от контролните органи.
Проверените обекти имат въведени добри хигиенни и търговски практики. Почти навсякъде е изготвена система за управление безопасността на храните, основана на принципите на системата НАССР. Предстои системата да бъде внедрена и поддържана в обекти на територията на Община Поморие, са констатирали инспектори.
Установени са случаи на обекти, където се предлагат храни, които не са вписани в удостоверението за регистрация, и собствениците не са уведомили РИОКОЗ за промяна на обстоятелствата. Нарушителите са санкционирани.
За нарушения от страна на персонала са съставени 4 акта за административно нарушение. За неспазване условията за защита на готовата храна и създаване на предпоставки за замърсяване на храните между и по време на различните операции са съставени общо 9 акта за административно нарушение и е издадена 1 заповед за временно спиране от експлоатация.
За привеждане на материалната база в съответствие със здравните и хигиенни изисквания са издадени общо 45 предписания за ремонтни дейности, предимно в детски и учебни заведения, и обекти за хранене към почивни бази.
За пропуски във воденето на документацията по безопасността на храните са съставени 2 акта за административно нарушение.
През целия летен сезон контролните органи на РИОКОЗ в Бургас ще осъществяват засилен контрол върху хранителните и търговските обекти.Прочетено: 2512 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Бургас, Флора 2008 На лодката казан с тръжи димитров ден Созопол парапетът до Аз в Лондон Лутън Spirit of Burgas димитров ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development