Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Минипарк за социалния дом в село Кошарица



13 Юни 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



 

Възпитаниците от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост  “Стилиян Пафлагонийски”-Кошарица вече имат минипарк в двора на дома.Той е поредната придобивка след новата столова, видеозалата със сектор за културно-масови занимания и игралния кът.

Минипаръкът, на площ от около 250 кв.м. е изграден със средства на дарителката Илзе Хегеман от Холандия и по предложение на директора на социалното заведение Господин Митев ще носи нейното име, което вече е гравирано на специална плоча в началото на парка. В южната си страна паркът граничи със зидана ограда на частен имот, превърната от несебърския художник Радослав Ралев  в изрисувана фасада с образи на българската флора и фауна, в източния му край е изградена беседка за отдих,а в центъра-водна каскада. Понастоящем броят на  възпитаниците на дома от 71 е редуциран на 40. За всеки от тях е разработена индивидуална програма, съобразена със степента на заболяване и насочена към формиране на здравно-хигиенни навици, физическо и психично развитие, самооценящ се контрол.



Прочетено: 2518 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жажда за светлина Созопол врабец След баня Цветы луговые Нова професия Кайро pepta пазач МАРИНА КЕИП ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА РК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development