Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Все още не сме достигнали европейски стандарти по безопасност на труда



29 Юни 2007, Петък


Автор: Burgas Info



 

Безопасните и здравословни условия на труд в сферата на туризма бяха обсъдени на започналия днес семинар в Несебър. Той е организиран от Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България /КРИБ/ и в него участваха над 60 хотелиери и ресторантьори от Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Созопол.
Форумът беше открит от председателя на КРИБ Бургас Димитър Николов.

Участниците бяха запознати с Европейската социална политика в тази сфера. Според Николов, на заетите в туристическия бранш е необходимо да бъде даден срок, в който да се запознаят и приложат в обектите си европейските изисквания, преди да бъдат санкционирани от компетентните органи. През този период пък била необходима широка информационна кампания, част от която вече осъществява КРИБ. 

От 1 януари 2007 – ма година, българските хотели и ресторанти трябва да отговарят на точно определени изисквания по отношение безопасността на труда, качеството на обслужване и предлаганите храни в заведенията.

„С форума целим да помогнем за решаването на проблема с недостатъчно добрата подготовка на кадрите в туризма като разясним част от европейските стандарти в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Чуждите туристи, които почиват у нас очакват да получат продукт с европейски стандарт. Всички ние сме заинтересовани те да останат доволни от пребиваването си по нашето Черноморие”, каза още  Димитър Николов.  

Според Весела Бахчеванова, директор браншови организации към КРИБ най- сериозните проблеми в областта на туризма в момента са свързани именно с безопасността на труд. Съществували и европейски изисквания, които все още не се изпълнявали от заетите в туризма представители на малкия и среден бизнес. 

Представителите на бизнеса бяха запознати с Европейската социална политика, свързана с изпълнение на изискванията в областта на здравословните и безопасни условия на труд, със същността на Стандарт OHSAS 18001:2002, HACCP, как СУБЗУТ се включва в интегрираната система за управление.

Стратегията на  ЕК   за безопасни условия на труд  за 2007-2012 г.  препоръчва на страните членки да въведат общо законодателство в тази посока.



Прочетено: 2213 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Весела pepi Изтравниче ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Етнографски музей Бургас европейка Мандарин social distance Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development